Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ.



Σήμερα , μιας και ήταν η πρώτη μέρα της  Άνοιξης έκανα ένα μεγάλο περίπατο στην παραλία της πόλης μας .

Πράγματι , ήταν μια φωτεινή ημέρα και θα περίμενε κανείς να δει περισσότερο κόσμο να χαίρεται την παραλία και την θάλασσα που λαμπύριζε στις ακτίνες του Ανοιξιάτικου πρωϊνού.

Τελικά κατάλαβα πόσο κακό έχει κάνει η τηλεόραση στον μέσο Έλληνα. Μόνο λίγοι βγήκαν να χαρούν το όμορφο τοπίο και να αισθανθούν αγαλλίαση ότι υπάρχουν  , είναι υγιείς και μπορούν να απολαύσουν ένα καφέ στην παραλία μιας πανέμορφης πόλης , απ αυτούς δε οι περισσότεροι ήταν οι αλλοδαποί συμπολίτες μας , που ξέρουν να εκτιμούν και να επωφελούνται της Κυριακάτικης ραστώνης.

Η κατάθλιψη έχει περάσει πλέον απ τα Μ.Μ.Ε στις ψυχές των ανθρώπων . Μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου με την «κρίση». Εδώ και χρόνια αισθανόμαστε σαν ασθενείς στην εντατική , με μηχανική υποστήριξη , που περιμένουν από στιγμή σε στιγμή να τους τραβήξουν κάποιοι το σωληνάκι και να ..αποδημήσουν εις Κύριον.

«Σήμερα έρχεται η τρόϊκα στην Αθήνα». «Αύριο θα έχει επαφές με τον πρωθυπουργό της χώρας και τους οικονομικούς παράγοντες του ΥΠ.ΟΙΚ». «Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η δόση των 2,3 δισ του Ιουνίου δεν θα εκταμιευθεί αν προηγουμένως δεν πιστοποιηθεί η πρόοδος στους ρυθμούς αύξησης των Δημοσιονομικών εσόδων της χώρας και η πάταξη της φοροδιαφυγής».             « Τελικά δεν θάλθει αυτή την εβδομάδα το κλιμάκιο της τρόϊκας και είναι άγνωστο πότε θα επισκεφθεί ξανά την Αθήνα» Αυτές οι παραπάνω κλισέ φράσεις των δημοσιογράφων των ΜΜΕ συνοδεύουν , με το καληνύχτα , στα κρεβάτια χιλιάδες νοικοκυρές και νέους ανθρώπους . Μια πραγματικά ΝΟΣΗΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Απ την άλλη πλευρά ανακοινώνονται μειώσεις μισθών , συντάξεων , αύξηση του ποσοστού της ανεργίας και πτώση των Χρηματιστηριακών αξιών , θαρρείς κι ακούμε πολεμικό ανακοινωθέν.

……….Έρχεται κατοχή , πείνα , ….ν ανοίξουμε ένα λαγούμι στο χώμα να χωθούμε μέσα………

Με τέτοια ψυχολογία , δεν πρόκειται να ανακάμψει η οικονομία. Χρειάζεται να έχει κανείς προσδοκία και εμπιστοσύνη για το μέλλον προκειμένου να επενδύσει αλλά και να καταναλώσει.
Δεν γίνεται να συνεχίσουμε να ζούμε συνεχώς με την αγωνία του αν και με ποιούς όρους θα μας χρηματοδοτήσουν οι ξένοι εταίροι μας και ποιές αξιώσεις θα έχουν για το μέλλον. 

Ας κάνουμε και μείς μια αρχή : ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ. Γιαυτό έχουμε εξ άλλου   τα χέρια μας : κάντε κλίκ στο κουμπί που λέει off .

ΕΔΠ

Σημείωση :
Πριν πολλά χρόνια , μια γλυκιά Φθινοπωρινή νυχτιά και ενώ η φύση είχε δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες ώστε οι άνθρωποι να «μαγευθούν» , να χαρούν , να φάνε , να τραγουδήσουν , να μιλήσουν να απολαύσουν το ολόγιωμο φεγγάρι , να ερωτευθούν , έκαναν βόλτα σκυφτοί και κατηφείς , σκεπτόμενοι τα προβλήματα και μόνο αυτά
Ο αποδημήσας εις Κύριον «λαϊκός ποιητής» που άκουγε στο καλλιτεχνικό όνομα «Σάρλ» , έγραψε και μου χάρισε τους στίχους που παραθέτω:
Έτσι για να μαθαίνουν οι νέοι και να ενθυμούνται οι παλιότεροι , κάποιες ανθρώπινες φιγούρες που έβλεπαν τον κόσμο από διαφορετική οπτική γωνιά. Και μη βιαστείτε να πείτε κάτι περί γραφικότητας πριν σκεφθείτε ότι η τρέλα απ το μεγαλείο απέχει μόλις δέκατα του χιλιοστού.















Δεν υπάρχουν σχόλια: