Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΒΟΜΒΑ: Ο Χαρδούβελης παραδέχεται με θράσος ότι έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό!


 
- "Έβγαλε τα λεφτά του έξω ο Γκίκας Χαρδούβελης” αποκαλύπτει δημοσίευμα
- Με επείγον έγγραφο προς τη Βουλή ο Π. Νικολούδης ζητά να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του πρώην υπουργού Οικονομικών
- Το 2011 και το 2012 εμφανίζονται “δυσαναλογίες” και “μη δηλωμένα εισοδήματα”
- Στο μικροσκόπιο καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό ύψους 10 δισ. ευρώ!
- Χαρδούβελης: "Δεν τα δήλωσα γιατί δεν ήμουν υποχρεωμένος"


Τα λεφτά του στο εξωτερικό έβγαλε ο Γκίκας Χαρδούβελης, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της “RealNews” της Κυριακής. Ως πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο νυν υπουργός Καταπολέμησης της Διαφθοράς Π. Νικολούδης, με επείγον έγγραφο προς τη Βουλή, ζητά να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του πρώην υπουργού Οικονομικών!

Την ώρα που οι εκροές των καταθέσεων αποτελούν “πληγή” για την ελληνική οικονομία, δημοσίευμα της “RealNews” θέλει τον πρώην υπουργό Οικονομικών να ελέγχεται για το πόθεν έσχες! Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα “στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται και καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό ύψους πάνω από 10 δισ. ευρώ που δεν έχουν δηλωθεί”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Π. Νικολούδης, με επείγον και εμπιστευτικό έγγραφό του στις 20-1-2015 ζητά από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Γκίκα Χαρδούβελη.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα, στον πρώην υπουργό αποδίδεται από τον Π. Νικολούδη ότι:
-Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται“δυσαναλογία”μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.
-Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία “δεν περιέλαβε” στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν".

Να θυμίσουμε ότι στο εξάμηνο της κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα (Νοέμβριος 2011 - Μάιος 2012) ο Γκίκας Χαρδούβελης χρημάτισε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.
- Χαρδούβελης:"Δεν τα δήλωσα γιατί δεν ήμουν υποχρεωμένος"
- Νικολούδης: "Έβγαλες λεφτά στο εξωτερικό - Ελέγξτε το πόθεν έσχες του"


- Παραδέχεται ο Γκίκας Χαρδούβελης ότι δεν υπέβαλε πόθεν έσχες
- “Δεν είχα υποχρέωση” δηλώνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών

Όλη η δήλωση – απάντηση του Γκίκα Χαρδούβελη στο δημοσίευμα που τον θέλει να έχει βγάλει τα χρήματά του στο εξωτερικό:

Σε σχέση με την υποτιθέμενη παράλειψη υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες εκ μέρους μου, την οποία πληροφορούμαι από τον Τύπο, δηλώνω τα κάτωθι:
Α) Τα επίμαχα ποσά είναι πλήρως φορολογημένα και αφορούν έσοδα από πολυετή μισθωτή εργασία δική μου και της συζύγου μου. Υπάρχει πλήρης τεκμηρίωση βάσει των φορολογικών δηλώσεων και βρίσκονται σε καταθέσεις και λογαριασμούς που διατηρούσα στο εξωτερικό λόγω της εκεί πολυετούς έμμισθης προϋπηρεσίας μου.
Β) Τα χρήματα αυτά, στο σύνολό τους, περιλαμβάνονται στη δήλωση Πόθεν Εσχες του 2014, την οποία υπέβαλα το Σεπτέμβριο του έτους αυτού, ως υπουργός Οικονομικών.
Γ) Τα χρήματα αυτά εστάλησαν σε περίοδο κατά την οποία δεν υπηρετούσα σε δημόσια θέση και δεν είχα υποχρέωση προς υποβολή δήλωσης Πόθεν Έσχες.
Δ) Τέλος, τα τελευταία χρόνια, τα ίδια ποσά και φορολογικά στοιχεία δηλώνω ετησίως και στις αμερικανικές φορολογικές αρχές βάσει της εκεί νομοθεσίας (FBAR)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν τα δηλωσες οπως το λες κι ο ιδιος , τοτε ενα γρηγορο ποθεν εσχες , κι αν δεν τα δικαιολογεις που τα βρηκες να σου τα παρουν ολα. Αν ειναι δικαιολογημενα ενα 50% να σου παρουν για να μαθεις εσυ και οι αλλοι ομοιοι σου οτι πλεον ο λαος ξυπνησε και ΜΑΛΑΚΕΣ εισαστε εσεις, εκτος βεβαια απο λαμογια , ψευτες, απατεωνες, κλεφτες , κ.λ.π. και οχι πλεον ο λαος . Και μετα διαλεγεις ή Μαλανδρινο , ή Χανια , ή Δομοκος οπου θελεις αλλα με το φαγητο της φυλακης οχι παραγγελιες !!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΣΘΕ ΛΙΓΟ ΑΝΤΙΚΕΜΕΝΙΚΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΑΤΑ Ο ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ΗΤΑΝΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΛΛΩΝ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΘΕ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΟΙ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ...ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΣΑΣΤΑΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥΣΥΝΘΕΤΟΙ ...

Καρτερία είπε...

Έχετε απόλυτο δίκιο . Σκοπός μας είναι η αντικειμενικότητα όσον αυτό είναι δυνατόν , καθότι και η αντικειμενικότητα έχει "εύρος". Όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα δεν πιστεύουμε πως τα χρήματα είναι "μαύρα" , αλλά στηλιτεύουμε το γεγονός ότι ένας υπουργός οικονομικών δεν εμπιστεύεται το σύστημα , δηλαδή κάτι ανάλογο με τον τ.υπουργό Μεταφορών κ.Λιάπη που είχε αυτοκίνητο με ψεύτικες πινακίδες ...

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑΤΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΚΟΛΑΕΙ Ο ΛΙΑΠΗΣ ΑΠΛΩΣ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ

Καρτερία είπε...

Ευχαριστούμε για την κριτική . Ο κ.Λιάπης "κολλάει" στο γεγονός ότι η παραβατική του συμπεριφορά είχε να κάνει με θέμα ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ υπουργείου στο οποίο ήταν ο ίδιος υπουργός , όπως ακριβώς και στον κ. Χαρδούβελη που σαν ΑΡΜΟΔΙΟΣ υπουργός επί των οικονομικών , έβγαλε τις (νόμιμες) καταθέσεις του στο εξωτερικό με το φόβο αλλαγής νομίσματος. Εν κατακλείδι : όταν είσαι στρατηγός σε πόλεμο (γιατί κακά τα ψέμματα , πόλεμο έχουμε) , δεν αποδυναμώνεις το στράτευμα με το να παίρνεις τα κιβώτια με τα πυρομαχικά....