Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Συναντήσεις Μέρκελ-Σαμαρά και Μέρκελ-Τσίπρα. Επιτέλους Κυβέρνηση που έδωσε μαθήματα διπλωματίας!

tsipras-merkel-samarasnetakias
«Ἀλώπηξ λιμώττουσα, ὡς ἐθεάσατο ἀπό τινος ἀναδενδράδος βότρυας κρεμαμένους,»
.
Οι διπλωματικές αβρότητες της συνάντησης Ανγκελας Μέρκελ και Αλέξη Τσίπρα, παραποιήθηκαν από την μονταζιέρα σε «καλως ηρθατε στο μνημόνιο», όπως κάθε αλεπού που τα κάνει κρεμαστάρια.

Η χώρα επιτέλους αποκτά πάλι την ταυτότητα που της είχαν αφαιρέσει οι υποτακτικοί και υποτελείς αρχιερείς της διαπλοκής, του ξεπουλήματος και της »παράδοσης της χώρας» στο έλεος των αρπακτικών.

Για να δούμε τι έκανε ο Σαμαράς.
Πρώτα τον Νοέμβριο του 2011 για να πάρει μέρος στην Κυβέρνηση Παπαδήμου, μετά την παραίτηση Παπανδρέου, υπέγραψε κατ’εντολή της Μέρκελ επιστολή υποταγής μαζί με τον Βενιζέλο, φήμες λένε και με τα δυο χέρια. Στον Αλέξη Τσίπρα κι τον Πάνο Καμμένο δεν τόλμησαν να ζητήσουν.

Επειτα ο Σαμαράς είδε πρώτα την Γερμανίδα Καγκελάριο αμέσως μετά τις εκλογές του 2012 για να πάρει προφανώς το χρίσμα, πριν δει τους άλλους ηγέτες,. Στις εκλογές εκείνες είχε υποσχεθεί 18 σημεία, 150,000 νεες θεσεις εργασίας, επιμήκυνση του χρέους και επαναδιαπραγμάτευση. Στην ερώτηση της Μέρκελ τι θα κάνει με τις προεκλογικές υποσχέσεις είπε την Ιστορική φράση «ουδείς αναμάρτητος» , εισπράττοντας ένα χάδι από την Μέρκελ

Τέλος ο τέως Έλληνας πρωθυπουργός παρέπεμψε εμμέσως και το αίτημα της επιμήκυνσης στις και δεν το έθεσε καν στην Ανγκελα Μέρκελ.
Τι έκανε η πρώτη πραγματική Ελληνική Κυβέρνηση της τελευταίας πενταετίας;
Ειδε πρώτα ολους τους άλλους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δημιούργησε κίνημα συμπαράστασης της Ευρωπαϊκής κοινής γνώμης από τα κάτω, με αποκορύφωμα το «Στην Ελλάδα με αγάπη» από τους blockupy στην Φρανκφουρτη.

Εμεινε αμετακίνητη στην διεθνοποίηση του ζητήματος αντί να αντιμετωπίσει μόνη της τον Γερμανικό Ιμπεριαλισμό. Δεν είναι όλα εύκολα, αλλά όλα είναι διαπραγμάτευση.
Πήγε στην Ανγκελα Μέρκελ και για πρώτη φορά ζήτησε Γερμανικές Αποζημιώσεις, και πολύ σωστά το έθεσε ως ηθικό ζήτημα γιατι απευθύνθηκε στο Γερμανικό κοινό και στις ευαισθησίες του, που μέχρι χθες ήταν αρνητικοί σε κάθε συζήτηση.

Πηγε κι απαίτησε να προχωρήσει το χρόνιο θέμα με την Siemens ενώπιον της Καγκελάριου που πριν από μερικές εβδομάδες φόρεσε την φόρμα της Siemens για την πολιτική της προβολή.
Οι διπλωματικές αβρότητες, αλλά κι αλήθειες όπως το «δεν φταίνε για όλα οι Γερμανοί», γιατί υπάρχει και το ΔΝΤ κι η ΕΚΤ και η εγχώρια διαπλοκή, δεν είναι κωλοτούμπα, είναι κινήσεις σε σκακιέρα.
Μιλάνε για κωλοτούμπες, αυτοί που τις έκαναν ολυμπιακό άθλημα;
Δεν είναι όλοι το ίδιο γατάκια.

netakias.neta.sketa

olympia.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ναχει ο θεος καλα τον αντωνη, να ειναι προεδρος στη νουδουλα, για να ειναι αιωνιος πρωθυπουργος ο τσιπρας !!!!

Ανώνυμος είπε...

Επειδη ματακιας ειναι και τα λεει οπως τα βλεπει δεν μας ειπε τι ελεγε και φωναζε μαλιστα πριν ακομη και ως προθυπουργος ο Τσιπρας . Ελεγε λοιπον κ. ματακια διαφορα εναντιον της Γερμανιας και υποτιμωντας την Καγκελαριο τους λεγοντας , ενα κρατος απο τα 18 ειναι και η Μεργκελ μια απο τις 18 Αρχηγους των κρατων . Τι του ειπε εχθες η Γερμανιδα Καγκελαριος ? Δεν μπορω να σου δωσω ουτε ενα ευρω πηγαινε στο Γιουρογκρουπ να δωσεις αυτα που σου ζητησανε . Οσο για την SIEMENS μια κουβεντα , οχι και απαιτησε , ειπε ο Τσιπρας και η αλλη δεν του ειπε τιποτε , τουλαχιστον ακουμε ακομη καλα ! Οι δε αποζημιωσεις ετεθηκαν μεν αλλα πιστευω με λαθος τροπο , δεν ειναι ηθικες οι αποζημιωσεις , ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΥΛΙΚΕΣ !!! Σιγουρα τα χρηματα δεν θα φερουν πισω τους χαμενους συνανθρωπους μας , αλλα ετσι πονας τον εχθρο σου , τον λαο που σου στερησε τα παντα κ.λ.π. !!! Και βεβαια προσπαθει ακομη και τωρα να σου προξενησει τις βλαβες που δεν μπορεσε με τα οπλα αλλα με την οικονομια γονατιζοντας σε καισε διασυρρει !!!!!!!!!