Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΜΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Στασινόπουλος: Άνθρωπος του Σαμαρά μου έφερε τη λίστα Λαγκάρντ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ – «ΒΟΜΒΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ

Το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ έφτασε στον πρώην ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο μέσω του πρωθυπουργικού γραφείου, όπως υποστήριξε ο ίδιος, καταθέτοντας στη δίκη που διεξάγεται ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου με κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου - Ο Στασινόπουλος αρνήθηκε ότι άνοιξε το στικάκι παρά την πραγματογνωμοσύνη της ΕΛ.ΑΣ. που βεβαιώνει το αντίθετο.
Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ περιέγραψε πως όταν του παραδόθηκε ο φάκελος με το στικάκι, αμέσως πέρασε από το μυαλό του η ιδέα ότι θα ήταν η λίστα Λαγκάρντ.
Ενημέρωσε τον οικονομικό εισαγγελέα Γρήγορη Πεπόνη, ο οποίος διέταξε αμέσως έρευνα.
Την ίδια ήμερα έμαθε ότι το επίμαχο υλικό είχε σταλεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.
Στη συνέχεια, ο Στ. Στασινοπουλος αναφέρθηκε στη σύσταση κλιμάκιου που μετέβη στο Παρίσι και έφερε τη νέα λίστα,το δεύτερο CD.
Ο ίδιος διευκρίνισε πως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του δεν συναντήθηκε ποτέ με τον προκάτοχο του Γ.Διωτη αλλά ήρθε σε τηλεφωνική επαφή ζητώντας του να συναντηθούν για να τον ενημερώσει, εκείνος όμως αρνήθηκε επικαλούμενος οικογενειακά προβλήματα.
«Μου παραδόθηκε σε σφραγισμένο φάκελο μετά την επιστροφή της επιτροπής μεσάνυχτα από το Παρίσι. Αμέσως έγινε η αποσφράγιση ...», είπε ο κ.Στασινοπουλος.

ΕΔΩ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: