Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Επιβεβαίωση και δικαιοσύνη - Σε δίκη ο Μιχελάκης (πρώην υπουργός της Ν.Δ.) για πιθανό χρηματισμό από τον Πάλλη


Δίωξη κατά του Γιάννη Μιχελάκη ασκεί ο εισαγγελέας Χάρης Λακαφώσης καθώς δεν προστατεύεται πλέον από τη βουλευτική ασυλία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News».
Την υπόθεση του πιθανού χρηματισμού του πρώην υπουργού της ΝΔ που τώρα οδηγείται σε δίκη είχε αποκαλύψει σε δύο τεύχη του το περιοδικό HOT DOC. Υπάρχει δικογραφία με τουλάχιστον τέσσερα αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του πρώην βουλευτή της παράταξης Σαμαρά.
Ο κ.Μιχελάκης είχε χαρακτηρίσει συκοφαντική δυσφήμιση την έρευνα του HOT DOC  και κατέθεσε δύο μηνύσεις και μία αγωγή κατά του περιοδικού και του Κώστα Βαξεβάνη. Την είδηση είχαν καλύψει ελάχιστα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Οι σημερινές πληροφορίες που αναφέρουν ότι η υπόθεση οδηγείται στις αίθουσες των δικαστηρίων δεν επιβεβαίωνουν απλώς το ρεπορτάζ του HOT DOC αλλά αποτελούν και απονομή δικαιοσύνης για όλη την ερευνητική ομάδα του περιοδικού. Υπενθυμίζουμε ότι οι συνάδελφοι-βουλευτές του κ.Μιχελάκη δεν είχαν άρει τη βουλευτική του ασυλία.
Χωρίς αυτή την κάλυψη, αποδεικνύεται τώρα ότι θα είχε ήδη οδηγηθεί η υπόθεση σε δίκη. Ο Γιάννης Μιχελάκης κατηγορείται ότι κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή έναντι αμοιβής τουλάχιστον 7000 ευρώ από τον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: