Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Εταιρεία δημοσκοπήσεων μπλεγμένη σε βρώμικη ΜΚΟ

Από το Κουτί της Πανδώρας
Το site iefimerida.gr δημοσιεύει δημοσκόπηση κάποιας εταιρείας δημοσκοπήσεων με το όνομα Metrisi. Στη δημοσκόπηση φαίνεται πως στην Ελλάδα επανέρχεται ο φόβος, η απαισιοδοξία και η αμφιβολία. Ποιά είναι όμως η εταιρεία αυτή που εμφανίστηκε ξαφνικά; Αν προσέξει κάποιος την ταυτότητα της εταιρείας διαπιστώνει πως πρόκειται για την VOTE ADD VALUE, η οποία σιγά σιγά αρχίζει να χρησιμοποιεί άλλο διακριτικό τίτλο. Το δημοσκοπικό παρελθόν της εταιρείας είναι σχεδόν ανύπαρκτο και η μεγάλη δημοσκοπική της "επιτυχία" ότι το 2012 εμφάνιζε το ΣΥΡΙΖΑ με 6,5 % και το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα.
Αλλά η πραγματική επιτυχία είναι άλλη. Η εταιρεία αυτή υπήρξε ΜΚΟ η οποία πήρε από το ελληνικό Δημόσιο 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή η Μη Κυβερνητική Οργάνωση που κατά περίπτωση εμφανίζεται και εταιρεία δημοσκοπήσεων με ίδιες διευθύνσεις και τηλέφωνα όπως έχει αποκαλύψει το HOT DOC, αποτελείται από μια ομάδα ατόμων που διέπρεψαν σε έργα όπως "ενσωμάτωση ανέργων στη Μολδαβία" και "οδικό δίκτυο στην Τανζανία"
Τα μέλη της, ταυτόχρονα έχουν αλώσει κατά καιρούς τον κρατικό μηχανισμό και υπήρξαν επαγγελματίες σύμβουλοι Υπουργών και κυρίως του κυρίου Αρβανιτόπουλου. Πήρα άδειες φωτοβολταϊκών τα οποία στη συνέχεια πούλησαν σε μεγαλύτερες τιμές εξασφαλίζοντας μεγάλα εισοδήματα και φυσικά και δικαιολόγηση του Πόθεν Έσχες

Δεν υπάρχουν σχόλια: