Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

ΑΜΦΙΣΣΑ... Οριστική η απόφαση για την πεζοδρόμηση της Γιαγτζή


Αποφασισμένος ο Δήμαρχος, βάζοντας στο "κάδρο" και τη βούληση των δημοτών.
 
Το έργο θα βασίζεται σε νέα μελέτη και θα προηγηθεί ευρεία διαβούλευση με τους καταστηματάρχες και τους πολίτες. Δεν πρόκειται για απλή υπόθεση, ωστόσο, κι ας μην ξεχνάμε ότι η υπόθεση έχει κοστίσει μέχρι και απώλεια της πλειοψηφίας σε προηγούμενη Αρχή του Δήμου Άμφισσας.
 
Ένα εξαιρετικά σημαντικό και φλέγον θέμα, τόσο αναπτυξιακού χαρακτήρα όσο και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων, που καρκινοβατεί εδώ και χρόνια για την πόλη της Άμφισσας δηλώνει αποφασισμένος να υλοποιήσει ο Δήμαρχος Δελφών. Κι αυτό αφορά στην πεζοδρόμηση ενός από τους κεντρικότερους δρόμους, της οδού Γιαγτζή σε όλο της το μήκος, από το ύψος του "Γερμανού"-φαρμακείου Τσιλίκη μέχρι την πλατεία Κεχαγιά.
Τις προθέσεις του για το έργο ανέπτυξε ο Θαν. Παναγιωτόπουλος κατά τη σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου τηε Δ.Κ. Άμφισσας, με έναυσμα το ημερήσιας διάταξης θέμα της εκπόνησης κυκλοφοριακής μελέτης. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Δελφών, η πεζοδρόμηση θα αφορά όλο το μήκος της οδού με δύο κάθετες διελεύσεις, αυτές των οδών Ι. Γάτου και Αθαν. Διάκου. Πρόσθετα, θα συνοδεύεται από ανάλογη παρέμβαση στην Πλατεία Ησαία, περιμετρικά από το σημείο όπου στεγαζόταν η τράπεζα Πειραιώς μέχρι πρότινος, έως το κατάστημα του ΟΤΕ, ενώ θα υπάρξουν και μονοδρομήσεις οδών.
 
Η μελέτη, σύμφωνα πάντα με το Δήμαρχο Δελφών, θα εκπονηθεί από το γραφείο της Λαμίας, από το οποίο είχε γίνει κι η κυκλοφοριακή μελέτη που ισχύει τώρα για την Πλατεία Ησαία. Πρόθεση της δημοτικής Αρχής είναι, εν συνεχεία, το έργο να τεθεί σε ευρεία διαβούλευση τόσο με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη Γιαγτζή όσο και με τους δημότες της Άμφισσας. Μάλιστα, ο Θ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή στις γνώμες των συμπολιτών του, καθώς θεωρεί ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση στο κέντρο της πόλης δεν είναι μονοσήμαντα του ενδιαφέροντος των καταστηματαρχών, αλλά και των κατοίκων της πόλης και της ποιότητας ζωής τους, ενώ ενέχει και σημαντική αναπτυξιακή διάσταση-παράμετρο.
 
Ο σύμβουλος Σ. Σωτηρόπουλος τόνισε την ανάγκη για τη δημιουργία πάρκινγκ σε διαθέσιμους χώρους κοντά στη Γιαγτζή, πιο εφικτά για ενοικίαση παρακείμενου οικοπέδου, ώστε να υποστηριχτεί ευρύτερα το έργο και συμφωνήθηκε η διενέργεια επαφών με κατόχους τέτοιων οικοπέδων για τη διερεύνηση αυτής της δυνατότητας.
 
Αρνητική, τέλος, ήταν η τοποθέτηση του Δ. Μπακαλάκου. Διατύπωσε ένσταση για την επιλογή του συγκεκριμένου μελετητή, καθώς η λύση που από τον ίδιο έχει δοθεί στο κυκλοφοριακό και στη στάθμευση στην πλατεία Ησαία δεν έχει αποδειχτεί βιώσιμη, ενώ ζήτησε, επίσης, τη διεξαγωγή πρώτα της διαβούλευσης κι ύστερα της εκπόνησης της μελέτης, ώστε να μην χαθούν τα 3500 ευρώ που αυτή θα κοστίσει, αν η τοπική κοινωνία απορρίψει στη διαβούλευση την υλοποίηση του έργου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: