Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Το παρασκήνιο της πρόσκλησης Παπούλια σε Τσίπρα και Σαμαρά!

Το παρασκήνιο της πρόσκλησης Παπούλια σε Τσίπρα και Σαμαρά!


«Σας έχω μια έκπληξη αύριο» είπε χθες το βράδυ με αινιγματικό ύφος ο Κάρολος Παπούλιας προς τους πολιτικούς συντάκτες οι οποίοι καλύπτουν την Προεδρία της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθεσαν προς τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε γνωστή ταβέρνα στον Καισαριανή.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπούλιας δεν αποκάλυψε την έκπληξη παρά μόνο σήμερα στις 11.30 το πρωί με επίσημη ανακοίνωση της Προεδρίας που αποκάλυπτε τη συνάντηση κορυφής του απερχόμενου προέδρου, με τον νεοεκλεγέντα ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες και προσεγγίσεις πολιτικών κύκλων εδώ και μια εβδομάδα ο κ. Παπούλιας είχε αποφασίσει να κάνει μια κίνηση κορυφής με σκοπό την συναίνεση και τη συνεννόηση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, ωστόσο επειδή δεν ήθελε να φανεί ως παρέμβαση αποφάσισε να προσκαλέσει στο Προεδρικό Μέγαρο Μέγαρο τον πρώην υπουργό Πέτρο Μολυβιάτη, τον πρόεδρο του ΣτΕ Σωτήρη Ρίζο σε μια άτυπη συνάντηση κορυφής με κυρίως μενού τις εξελίξεις ιδίως στον οικονομικό τομέα.

Η συνάντηση καθορίστηκε με άκρα μυστικότητα και ουδείς γνωρίζει γιατί ο κ. Τσίπρας αποχώρησε μισή ώρα νωρίτερα πριν από την ολοκλήρωσή της, αν και όλοι εκτιμούν ότι στην κατάσταση την οποία βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει χρόνο ούτε για να τηρήσει τα προσχήματα.
Ανδρέας Μαραθιάς

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: