Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΓΑΛΑΞΙΔΙ: Σύγχρονη πληροφόρηση των επισκεπτών του Γαλαξιδίου και αισθητική αναβάθμιση της πόλης - Του Ευστάθιου Μαρματάκη

Galaxidi a4

                                   Κ  Α  Τ  Α  Θ  Ε  Σ  Η     Π  Ρ  Ο  Τ  Α  Σ  Η  Σ                                               -                                                                                      Γαλαξίδι  4  Μαρτίου 2015                                                      Ευσταθίου Μαρματάκη                                              Προς το Δήμο Δελφών                              θέση Κεραμού                                                              Δημοτική Ενότητα Γαλαξιδίου                              Τ.Κ. 33052                                                                     Κοιν. Κοινότητα Γαλαξιδίου     Θέμα.  Σύγχρονη πληροφόρηση των επισκεπτών του Γαλαξιδίου και αισθητική          -            αναβάθμιση της πόλης                                                                                                         
Κύριε Αντιδήμαρχε ,  όσον αφορά τις πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί από τις κατά καιρούς διοικήσεις του Καποδιστριακού Δήμου αλλά και από ιδιώτες στο Γαλαξίδι , υπενθυμίζοντας προηγούμενη πρότασή μου , σας καταθέτω τα παρακάτω.                                                                                                                              
Οι υπάρχουσες πινακίδες βρίθουν ποικιλότητας ως προς την γραφή , το χρωματισμό  το μέγεθός αλλά και τον αριθμό τους                                                                                                 
Η  αισθητική παρουσία του Γαλαξιδίου χρειάζεται αναβάθμιση.  Αυτή θα επιτευχτεί με την αποκαθήλωση  των ιδιωτικών πινακίδων που έχουν αναρτηθεί σε δημόσιους χώρους , την κατάργηση όλων των πινακίδων δημοσίου ενδιαφέροντος και ενσωμάτωσή τους ανά κατηγορία όπως φαίνεται παρακάτω .                                                                                                      
α΄ κατηγορία  προς οδηγούς  χρώματος μπλε με άσπρες ενδείξεις και άσπρα  γράμματα σε ξενική γραφή και κίτρινα-φωσφορούχα στην ελληνική                                          
β΄ κατηγορία προς τους πολίτες-επισκέπτες μουσείων , αρχαιολογικών χώρων κ.ά.     χρώματος καφέ με κίτρινα-φωσφορούχα γράμματα.                                                                                    
γ΄  κατηγορία τοποθέτηση  πινακίδας - χάρτη σε σημεία της πόλης μεγάλου ενδιαφέροντος ,που θα εμφανίζουν , με κάτοψη και τον ευρύτερο χώρο του Γαλαξιδίου , το Γαλαξίδι χωρισμένο σε χ αριθμό τμημάτων . Κάθε τμήμα θα έχει το χαρακτηρισμό του π.χ. ,1,2,3  κ.τ.λ. . Στο κάθε τμήμα θα σημειώνονται ανά κωδικό και αύξουσα αρίθμηση οι διάφορες επιχειρήσεις  Π.χ. ξενοδοχεία Α 1 , Α2 κ.τ.λ. ενοικιαζόμενα δωμάτια Β1 ,Β2 κ.τ.λ. και ούτω καθεξής για εστιατόρια  κ.ά.
Στο τέλος της  πινακίδας-χάρτη θα αναφέρονται  οι επιχειρήσεις  κατά  αλφαβητική σειρά , με το χαρακτηρισμό του εντοπισμού τους  π.χ. 1 Α3 .  Η μέριμνα της κατάρτισης των πινακίδων θα γίνει από το Δήμο με αίτηση των ενδιαφερομένων .                                                                                                                   
Επειδή  είναι γνωστή η οικονομική στενότητα του Δήμου  η υλοποίηση της παραπάνω πρότασης  μπορεί να μετατεθεί για το εγγύς μέλλον.                                                  
Θεωρώ όμως επιβεβλημένο , για καλύτερη  και πληρέστερη ενημέρωση των επισκεπτών του Γαλαξιδίου , ότι η πινακίδα-χάρτης  θα πρέπει  άμεσα να αναρτηθεί στο διαδίκτυο με φροντίδα του Δήμου που θα είναι και υπεύθυνος για την συνεχή ενημέρωσή της από τις τυχόν μελλοντικές αφαιρέσεις ή συμπληρώσεις των πληροφοριών της με αίτηση των ενδιαφερομένων. Για την επίτευξη του καλύ-τερου αποτελέσματος απαραίτητο είναι να προηγηθεί δημόσια διαβούλευση .                                                                          -                                                                                                     
Με εκτίμηση
 Ευστάθιος Μαρματάκης

 

                                      

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: