Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Μαξίμου: "Κανένα πρόβλημα με μισθούς και συντάξεις, όχι νέα μέτρα"


Τι αναφέρει non paper της κυβέρνησης
"Αυτό που η κυβέρνηση μπορεί με απόλυτη σιγουριά να διαβεβαιώσει είναι ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα καταβολής μισθών και συντάξεων, αφού έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε αυτοί να καταβάλλονται κανονικά" αναφέρεται σε non paper του Μεγάρου Μαξίμου με αφορμή δημοσιεύματα για κίνδυνο στην καταβολή μισθών και συντάξεων Απριλίου, αλλά και μαύρη τρύπα 2 δισ. ευρώ στο πλεόνασμα του 2014.
Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται επίσης ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να ληφθούν περαιτέρω υφεσιακά μέτρα.
"Για όλους τους παραπάνω λόγους, η κυβέρνηση έχει και σχέδιο και λαμβάνει πρωτοβουλίες που θα τονώσουν τη ρευστότητα του Δημοσίου (ν/σ για ληξιπρόθεσμες οφειλές) και θα δώσουν ανάσα σε μία οικονομία και σε μία κοινωνία που δεν μπορεί να σφίξει άλλο το ζωνάρι.
Μήνες πριν τις εκλογές είχαν ξεκινήσει οι καταστροφολογικές προβλέψεις για το τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα με κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας. Ενάμιση μήνα διαψεύδουμε στην πράξη αυτά τα σενάρια. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, πιστοί στη λαϊκή εντολή που έχουμε λάβει", καταλήγει η ανακοίνωση.

2 σχόλια:

Τεχνοκράτης Οικονομικός Σύμβουλος Ανάπτυξης είπε...

Η πρόταση είναι σκληρή αλλά μάλλον αναγκαία για το καλό της πατρίδος μας. Το πλήθος των συντάξεων και των παροχών μέσω ασφαλιστικών ταμείων, από φάρμακα ως παραφαρμακευτικά προϊόντα, δημιουργούν αυξάνουν το τα ελλείμματα ολοένα και περισσότερο.

Τα μέτρα που εκτιμώ ότι θα λειτουργήσουν θετικώς στην οικονομική πορεία της πατρίδος τούτη την κρίσιμη ώρα είναι:

1. Πάγωμα όλων των συντάξεων για 1 μήνα με ταυτόχρονη μείωσή τους κατά 25% για το 2015 με αναδρομική ισχύ από την αρχή του έτους κάθε έτος για το 2016 και κλείσιμο των τραπεζών για 12 ημέρες.
2. Σταδιακή θέσπιση κατώτατης εγγυημένης σύνταξης στα 360 ευρώ -αρχής γενομένης από το 2017, με προσαύξηση κατά 10 ευρώ για κάθε συντάξιμο έτος των κυρίων ασφαλιστικών ταμείων και 2,75 ευρώ των επικουρικών.
3. Αποδέσμευση των παραφαρμακευτικών προϊόντων από τα ταμεία.
4. Θέσπιση νόμου για υποχρέωση νέων ασφαλισμένων από το 1993 και εξής στη σύναψη συμβολαίου υγείας με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.
5. Θέσπιση νομοθετικής διατάξεως ανώτατου μηνιαίου ορίου εκταμίευσης χρημάτων των μισθωτών και των συνταξιούχων από τις τράπεζες στο 75% της σύνταξης και των μισθών τους αντιστοίχως κατά τους ζυγούς μήνες κάθε έτους.
6. Πάγωμα των ασφαλιστικών παροχών (φαρμάκων, φαρμακευτικών-παραφαρμακευτικών προϊόντων, οδοντιατρικής περιθάλψεως) σε άτομα με δείκτη μάζας άνω των φυσιολογικών ορίων που προβλέπονται εκ της συναρτήσεως ύψους-βάρους εκτός των περιπτώσεων που η σωματική αλλαγή είναι αποτέλεσμα λήψης φαρμάκων που προκύπτει όμως από ιατρική γνωμάτευση δημοσίου νοσοκομείου ένεκα και εξ αιτίας πάθησης ή τραυματισμού χωρίς υπαιτιότητα του ασφαλισμένου.

Προς αποφυγήν κάθε παρεξηγήσεως, επαναλαμβάνω ότι αυτές είναι οι προσωπικές μου εκτιμήσεις για την αντιμετώπιση του χρέους.

Ευχαριστώ για την τιμήν που για πολλοστή φορά κάνετε δεκτές προς δημοσίευση τις προοδευτικές μου απόψεις.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΤΟ ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ! ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΟΝΤΑΣ !!