Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

«ΒΟΜΒΕΣ» ΚΑΜΜΕΝΟΥ. ΓΙΑ ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΘΡΙΑΣΙΟ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ


Εκπλήξεις επεφύλασσε η ομιλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, στην εκδήλωση «Active Greece Awards 2015» για την απονομή διακρίσεων επιχειρηματικής αριστείας προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες διέπρεψαν στον τομέα των εξαγωγών.
 
Ο κ. Καμμένος, αφού έδωσε συγχαρητήρια στις ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίθηκαν για την εξαγωγική τους δραστηριότητα λέγοντας «όχι» στην ηττοπάθεια και παρότρυνε και τις υπόλοιπες να ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτό, αναφέρθηκε στη συμφωνία με την COSCO για το λιμάνι του Πειραιά, την οποία ο ίδιος υπέγραψε το 2008 στο κτήριο του ΟΛΠ, όπου πραγματοποιήθηκε και η σημερινή εκδήλωση.
 
Στην κατεύθυνση της συμφωνίας με την COSCO, ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε ότι «προχωράμε και σε άλλες συμφωνίες» μιλώντας εκ μέρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, για να γίνει ο Πειραιάς κέντρο επενδύσεων και πύλη εισόδου προϊόντων από την Ασία στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκινά άμεσα το project του σιδηροδρόμου, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, για το οποίο η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη «να παραχωρήσει χώρο από το Θριάσιο Πεδίο». Πιο συγκεκριμένα, τα προϊόντα τα οποία θα ξεκινούν από το λιμάνι του Πειραιά, θα μπορούν με ένα σύγχρονο τρένο από ιδιωτική εταιρεία, να φτάνουν στην Ευρώπη και να καλύπτουν τις ανάγκες πολλών λιμανιών της δυτικής Ευρώπης, «γι' αυτό βλέπετε πολλές φορές να αντιδρούν χώρες» διευκρίνισε.
 
Δημιουργία ζωνών χαμηλής φορολογίας προανήγγειλε ο κ. Καμμένος, για την αναζωογόνηση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας. Ήδη στα σκαριά βρίσκονται συμβάσεις με ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα, πρόσθεσε, «για να πάρει μπροστά η ελληνική αμυντική βιομηχανία» και να αποτελέσει κίνητρο για να επενδύσουν και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Τέλος, αναφερόμενος στον τουρισμό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει τους επόμενους μήνες την ανάπτυξη μίας σταθερής φορολογικής πολιτικής με χαμηλούς δείκτες και ορίζοντα δεκαετίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μηπως θα πρεπει καποιος αρμοδιος να ψαξει την συμφωνια με την COSCO ? Ο Συριζα δεν χτυπιοταν γι αυτην την εταιρεια και τωρα δεν μιλαει καθουλου ? ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ??? Μηπως επειδη την εχει υπογραψει το δεκανικι του ο Καμμενος με το Κουγκι του ??? Για να το ψαξουν καλλυτερα !!!!