Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Στουρνάρας: Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις καταθέσεις στις Τράπεζες


«Οι καταθέσεις είναι απολύτως ασφαλείς. Έχει σημασία το επόμενο Eurogroup να είναι επιτυχημένο» δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. 


Στον απόηχο της απόφασης της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα και την παροχή ρευστότητας στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, παρουσία των κ. Δραγασάκη – Βαρουφάκη.
Ο επικεφαλής της ΤτΕ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα του χθεσινού Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κατά το οποίο οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες αύξησαν την πίεση προς την ελληνική οικονομία, ωστόσο εμφανίστηκε καθησυχαστικός στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.
Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος συνδράμει το κυβερνητικό έργο μέσα στα πλαίσια της συνθήκης, και όπου αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τη συνθήκη και σημείωσε τη σημασία που έχει το ερχόμενο Eurogroup. «Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο για τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και σημείωσε πως «υπάρχει στήριξη στις ελληνικές τράπεζες, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Οι καταθέσεις είναι απολύτως ασφαλείς».
«Με διαβεβαίωσε τόσο ο πρωθυπουργός όσο και το οικονομικό επιτελείο ότι τις επόμενες τρεις μέρες εργάζονται άοκνα, ώστε τη Δευτέρα να υπάρχει ένα θετικό αποτέλεσμα» κατέληξε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.
Παρόντες στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, οι οποίοι και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο επόμενο Eurogroup.

Δεν υπάρχουν σχόλια: