Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Γ. Σταθάκης: Πρέπει να αποκλειστεί πιστωτικό επεισόδιο τον Μάρτιο

Ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.

Αισιόδοξος αναφορικά με το Eurogroup της Δευτέρας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης ενώ τόνισε ότι το πιστωτικό επεισόδιο τον Μάρτιο πρέπει να αποκλειστεί.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσέρχεται στο Eurogroup με ένα πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων και θα θέσει το θέμα της ομαλής χρηματοδότησης της οικονομίας μέχρι τον Ιούνιο.
Ερωτηθείς για το πώς θα αποφευχθεί το πιστωτικό γεγονός, ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε ότι «η απάντηση είναι η πρώτη από τις τρεις διαδοχικές ανανεώσεις που υπάρχουν μπροστά μας. Η πρώτη πήγε καλά, θα υπάρχει ομαλή ροή για την δεύτερη και για την τρίτη καθώς η κατάσταση είναι απόλυτα διαχειρίσιμη», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων περιείχε πολλά προβλήματα επομένως δεν μπορεί να υπάρχει ένας κανόνας για όλα.
«Στις περισσότερες περιπτώσεις είχαμε μεταφορά κρατικού μονοπωλίου σε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο. Αυτό δεν είναι ο κανόνας των ιδιωτικοποιήσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πάρα πολλές από τις ιδιωτικοποιήσεις δεν ακολούθησαν τις προβλεπόμενες από τους διεθνείς κανόνες νομικές διαδικασίες.
«Κάποιες που έχουν ολοκληρωθεί και έχουν τηρήσει τους διεθνείς κανόνες προφανώς δεν ανατρέπονται γιατί εγείρει πάρα πολλές αξιώσεις εναντίον της χώρας. Αντίθετα, είναι προς αναθεώρηση κάποιες που έχουν γίνει άλλα έχουν πάρα πολλά νομικά προβλήματα», συμπλήρωσε.
Τις εν εξελίξει ιδιωτικοποιήσεις η κυβέρνηση θα τις κοιτάξει μια προς μια για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, κατέληξε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: