Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Η Φωκίδα μπορεί να ξαναγίνει το κέντρο της σύγχρονης Ελλάδας-Άρθρο του Ηλία Κωστοπαναγιώτου


Η Φωκίδα με τους Δελφούς υπήρξε για αιώνες το κέντρο του κόσμου στην αρχαία Ελλάδα.
Σήμερα δυστυχώς, ενώ είναι τόσο κοντά στο κέντρο των αποφάσεων την Αθήνα , απέχει πολύ μακριά από την ανάπτυξη.
Τα χρόνια και συσσωρευμένα προβλήματα ταλανίζουν τους κατοίκους και δυσκολεύουν την καθημερινότητα τους. Η εικόνα αυτή πρέπει να αλλάξει.
Αυτό ήταν άλλωστε και το μοναδικό μου κίνητρο , να ασχοληθώ με την πολιτική, μετά την ολοκλήρωση της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας στο χώρο της Δημόσιας Υγείας.
Δηλαδή να συμβάλω, με όλες μου τις δυνάμεις , στον σχεδιασμό για την ...
αναδιοργάνωση και την ανάπτυξη αυτού του τόπου.

Ο νομός διαθέτει Ιστορία, φυσικό κάλλος και ορυκτό πλούτο, πάνω στα οποία πρέπει να γίνει ο σχεδιασμός για ένα καλύτερο αύριο.
Προτεραιότητα στο σχέδιο το οποίο θα εισηγηθώ στην κυβέρνηση μας έχουν:
Η στελέχωση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό
Ο εκσυγχρονισμός του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου
Η ανάπτυξη του τουρισμού με βάση του Δελφούς, τις ακτές και τους ορεινούς όγκους του Παρνασσού, της Γκιώνας, των Βαρδουσίων και της Οίτης
Η ενίσχυση και η ανάδειξη της γεωργίας (ελιά Άμφισσας, λάδι) και της κτηνοτροφίας-μελισσοκομίας

Η αξιοποίηση και εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου με σεβασμό στο περιβάλλον.
Στο σχεδιασμό αυτό πρωτεύοντα ρόλο θα παίξουν οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι, γιατί η Φωκίδα μπορεί να γίνει το κέντρο της σύγχρονης Ελλάδας.
Εφημερίδα "Παρασκήνιο "http://amfissaface.gr/

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να ρωτησετε κ.Κωστοπαναγιωτου πρωτα την εταιρεια τι σας επιτρεπει να κανετε για τον Νομο !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Επειδη ειστε χειρουργος...υπαρχουν ανθρωποι να σας προμηθευσουν τα νυστερια για να 'χειρουργήσετε'.Ηδη καποιοι με τα ιδια οραματα έχουν ελθει σε επαφή μαζί σας. εμπιστευθείτε τους.

Ανώνυμος είπε...

Η ζωή του Κου Κωστοπαναγιωτου δεν επιτρέπει αμφισβήτηση των προθέσεών του, μόνο που…..
Είναι απλά ο βουλευτής του Νομού. Το να καταλάβει αυτός είναι καθοριστικό, μόνο που για να υπάρξει αποτέλεσμα χρειάζονται λίγα αλλά πολύ συγκεκριμένα βήματα που το καθένα είναι εξίσου καθοριστικό. Το αποτέλεσμα είναι, μία συνθήκη που να επιτρέπει σε ενα πυρήνα έστω αρχικά σαν δοκιμή, π.χ. στο Δελφικό Τοπίο, να εξαφανιστεί η ασχήμια και να αναδειχθεί ο λόγος για τον οποίο, 15.000 «ηλίθιοι» δεχτήκαμε με υπομονή την απαγόρευση των παντων και έφυγε η ζωή μας περιμένοντας πότε οι άχρηστοι αρχοντες θα το ρυθμίσουν ώστε να μην απαγορεύεται οποιαδήποτε δραστηριότητα εκτός της μεταλλευτικής στο κεντρικότερο και εμφανέστερο σημείο . Όσο αυτό υπάρχει, τίποτα δεν θα αναπτυχθεί, η φτώχια θα εκπορνεύει αντιλήψεις και συνειδήσεις και ολος ο Νομος Φωκίδας θα εξελισσεται σε ένα όλο και χειρότερης ποιότητας πορνείο με όλο και πιο συφιλιδικές πόρνες.
Οσο ο ΣΥΡΙΖΑ τα μασαγε, ναι μεν αλλά, μπορει ΣΥΡΙΖΑ η Φωκίδα και κυρίως ΣΥΡΙΖΑ η Ιτέα αλλα οχι εδρα.
Μολις η Κα Βαλαβάνη έσπασε και την μουγκαμαρα του ΣΥΡΙΖΑ και καταθεσε ερώτηση στην βουλή για τα χαλια μας μιλώντας για το πραγματικό μοντέλο ανάπτυξης που μπορεί να μας ζήσει με αξιοπρέπεια, σε συνδυασμό με την προσωπικότητα του Κου Κωστοπαναγιώτου, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την Εδρα της Φωκίδας.
ΑΝ ΔΕΝ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΤΩΡΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΓΙΑΤΡΕ ΜΑΣ Η ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΠΟΤΕ. Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΟΤΕ ΟΣΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ, ΑΣ ΑΝΑΤΡΕΞΕΙ ΣΤΟ 1981.
Για πρώτη φορά έχασε την εξουσία η συμμορία που είχε φωλιάσει στην Δεξιά της Φωκίδας και η ήρθε η δήθεν κεντροαριστερά. Ισχυρή προσωπικότητα και ο Μπακογιάννης.
Το 1983 αντέδρασε το Λιμενικο Ταμείο του ντόπιου ΠΑΣΟΚ και απαίτησε να φύγουν τα χάλια από το Λαρνάκι. Την προσπάθεια πούλησε ένα λαμογιο ονόματι Καλκανδής διορισμένος Νομάρχης του ΠΑΣΟΚ Αθήνας.
Το 1984 αντέδρασε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Φωκίδας, Μπακογιάννης . . Ζητησε το ξεμαγάρισμα του τόπου καταθέτοντας στην Βουλή των Ελλήνων μετάφραση βιβλίου που έλεγε οτι οι Κύριοι Ηλιόπουλοι της S&B γίναν μεγάλοι και τρανοί ως εμποροι ναρκωτικών και όπλων. To 1985 ο Μπακογιάννης δεν ήταν στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ που εφτιαχνε το ΠΑΣΟΚ Αθήνας.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΞΑΝΑΒΓΗΚΕ ΠΟΤΕ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΗΤΑΝ ΕΝΑ. Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΤΟ 85 ΚΑΙ ΞΑΝΑΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΕΙΟΔΟΤΗ.
Ας μεταφέρει ο Κος Κωστοπαναγιώοτου την ιστορία μας στα κεντρικα του ΣΥΡΙΖΑ, και ακομα και αν δεν τους νοιάζει το δικιο του λαου, μπας και τους νοιάξει η εδρα. Αλλιώς να καταλάβει και αυτός ότι ξαναπουλημένο είναι το παιχνίδι να παει σπιτι του να ησυχάσει, και εμεις να ξαναπεριμενουμε την επόμενη εποχη της Μέσης Γής.


Ανώνυμος είπε...

Καντε κατι γρηγορα κατερρευσε το νοσοκομειο πως αραγε θα ξαναζωντανεψει.