Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη. Πρέπει να εξεταστεί ξανά ο ρόλος του Κρητικού πολιτικού

Ο κύριος Μαρκογιαννάκης παραδέχτηκε την εμπλοκή του. Είπε όλη την αλήθεια; Υπάρχει και δεύτερος πολιτικός;
Μετά τις σημερινές αποκαλύψεις στην υπόθεση της Γαλακτοκομικής o π. βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης μένει έκθετος

Ο κύριος Μαρκογιαννάκης παραδέχτηκε την εμπλοκή του. Είπε όλη την αλήθεια; Υπάρχει και δεύτερος πολιτικός;
 

Πριν λίγο καιρό, ο π. βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης μας είπε την τελείως αθώα δική του εκδοχή για την παρέμβασή του στην Γαλακτοκομική, που «δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση του Βαγγέλη». (Παρότι μπορεί να αφορούσε τον ίδιο bully, δήλωσε πως για αυτό δεν ήταν σίγουρος...)
Είχε πει λοιπόν «Οι γονείς του παιδιού με παρακάλεσαν να πω μία κουβέντα γιατί το παιδί τους είχε κάνει μία αταξία και πήγαν να το διώξουν» διευκρινίζοντας ότι η αταξία ήταν πως είχε ζωγραφίσει σε έναν τοίχο την Κρήτη και δίπλα είχε γράψει το όνομα του χωριού από το οποίο κατάγεται. (Πολύ βολικά, η αταξία ήταν τόσο όμορφη, που θα μπορούσε να είναι και άξια συγχαρητηρίων!)

Διαβάζουμε σήμερα τις αποκαλύψεις:

Οπως τονίζουν μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» αρμόδιες πηγές, ο φερόμενος ως «αρχηγός» της ομάδας των Κρητικών μία ημέρα πέρυσι έκοψε υπό την επήρεια μέθης τα δέντρα που υπήρχαν στο προαύλιο της Σχολής, ένα άλλο βράδυ πήγε μαζί με την παρέα του -μέλη της οποίας φέρονται να ασκούσαν bullying στον Βαγγέλη- στα μπουζούκια και αφού μέθυσαν όλοι μαζί άρχισαν να προκαλούν φθορές στο κατάστημα και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού να καλεί τον διευθυντή της Σχολής ζητώντας του να του καταβληθούν τα χρωστούμενα. Ένα άλλο βράδυ, ο «αρχηγός» της παρέας κατανάλωσε και πάλι μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και άρχισε να σπάει τα πάντα στο δωμάτιό του στην εστία της Σχολής.
Τα περιστατικά αυτά ήταν σε γνώση της Διεύθυνσης, που όταν κάποια στιγμή αποφάσισε να αποβάλει από την εστία το φοιτητή, δέχθηκε σύμφωνα με πληροφορίες τηλεφώνημα από βουλευτή για να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης. Το αποτέλεσμα ήταν να μην αποβληθεί από την εστία και να πέσει στα μαλακά.
Στο ποινολόγιο της Σχολής έχουν αποτυπωθεί όλα αυτά τα περιστατικά και γίνεται έρευνα για το κατά πόσον έχουν γίνει αλλοιώσεις. Όπως προκύπτει, στα δωμάτιά τους οι φοιτητές αυτοί είχαν μαχαίρια και σουγιάδες.
Λοιπόν; Είχε ζωγραφίσει το φτωχό, καημένο παιδί την λεβεντογέννα Κρήτη ή δρούσε σαν τραμπούκος κόβωντας δέντρα, φεσώνοντας τη Σχολή, καταστρέφοντας δωμάτια κλπ; Αυτόν επιχείρησε να σώσει ο κύριος Μαρκογιαννάκης; Υπήρξε και δεύτερος πολιτικός, κι αν ναι ποιος;

Πώς είναι δυνατόν να κρατάς στην εστία κάποιον που κάνει όλα αυτά; Έγινε μόνο επειδή τηλεφώνησε ένας πολιτικός ή μήπως και ο διευθυντής φοβόταν για τη ζωή του και δεν τολμούσε να τον/τους διώξει; Μήπως αν οι νταήδες είχαν όντως αποβληθεί, αυτή τη στιγμή ο Βαγγέλης θα ήταν ζωντανός;

Και τελικά, αν κάποιος ή κάποιοι πολιτικοί επενέβησαν τότε, γιατί να μη θεωρήσουμε ότι το κάνουν (ή οι ίδιοι ή άλλοι) και τώρα για να κουκουλωθεί η υπόθεση;

Είναι, νομίζω, λαϊκή απαίτηση να ξεσκεπαστούν όσοι κάλυψαν τους τραμπούκους, για να μη τολμήσει κανένας να ξανακαλύψει παρόμοιους ανθρώπους στο μέλλον.

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα γουρουνόμορφα πολιτικά πρόσωπα αυτής της κατηγορίας που παίρνουν σβάρνα τη κοινωνία για να σώσουν τους παρανομούντες και να αδικήσουν όσους τους υφίστανται, δυό τρείς δε απο αυτούς είναι και πρώην εισαγγελείς και υποτίθεται ότι έχουν αυξημένο το περί δικαίου αίσθημα, πρέπει να τσαλακωθούν απο την ίδια τη δικαιοσύνη που ένας θεός ξέρει πως υπηρέτησαν, τα γαϊδούρια !