Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑ ΚΥΡΙΟ ΖΕΡΒΟ, εκλεκτό της συμμορίας του μνημονίου.


Ο κύριος Αρθούρος Ζερβός, απομεινάρι του μνημονιακού καθεστώτος, ο άνθρωπος που έβλεπε το ρεύμα να αυξάνεται, τα χαράτσια στους λογαριασμούς, το πλιάτσικο από τους αετονύχηδες τύπου Energa, τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις να εξαθλιώνονται, μόλις άλλαξε προβιά. Έβαλε αυτή του «εργατοπατέρα».
 Είναι ο άνθρωπος που πίσω από την προκλητική συμφωνία με τα κουπόνια και τις αβάντες στους συνδικαλιστές, χτίζει το προφίλ του για την παραμονή στο τιμόνι του οργανισμού.
 Ενός οργανισμού που ενώ παραμείνει δημόσιος, φέρεται ως κράτος εν κράτει, με τον κύριο Ζερβό που σε οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρεία θα είχε ήδη απομακρυνθεί, κάνει δημόσιες σχέσεις με τους συνδικάλες για να σωθεί.
 Εδώ η κυβέρνηση πρέπει να βάλει τέλος στην φαρσοκωμωδία. Να τοποθετήσει άμεσα έναν διοικητή με τις απαραίτητες ικανότητες ώστε να εγγυηθεί τον κερδοφόρο, κοινωνικά υπεύθυνο και εταιρικά φιλικό χαρακτήρα της ΔΕΗ.
 Γι’ αυτό θέλουμε δημόσια ΔΕΗ. Για να λειτουργεί προς όφελος της κοινωνίας και να είναι μοχλός ανάπτυξης. Όχι για να είναι φυτώριο διαφθοράς, διαπλοκής και μάστιγα για την κοινωνία.
 Το κράτος λοιπόν, οφείλει να θέσει τα κριτήρια επιτυχίας για την λειτουργία του οργανισμού και ο νέος επικεφαλής να λειτουργήσει βάσει αυτών. Και σε μια πραγματικά δημόσια επιχείρηση, κριτήριο επιτυχίας είναι το δημόσιο συμφέρον και όχι το συμφέρον μιας κάστας και ολίγων ποινικών και διαπλεκόμενων ολιγαρχιών.
 Αναμένουμε λοιπόν την αντίδραση της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: