Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Το ελληνικό κράτος αδιαφορεί για τον συνεδριακό τουρισμό


Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, προανήγγειλε τη δημιουργία φορέα υπό τη Marketing Greece και σε συνεργασία με τον HAPCO για την προώθηση και προβολή του κλάδου των συνεδρίων, εταιρικών συναντήσεων και εκδηλώσεων στις ξένες αγορές.



Για αδιαφορία του ελληνικού κράτους σε σχέση με τον συνεδριακό τουρισμό έκανε λόγο χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HΑPCO), Ντίνος Αστράς, ανοίγοντας τις εργασίες διήμερου φόρουμ που διοργανώνεται στην Αθήνα και ολοκληρώνεται σήμερα με τη γενική συνέλευση των μελών των επαγγελματιών από τον χώρο των συνεδρίων και εκδηλώσεων του ευρωπαϊκού συνδέσμου EFAPCO.

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Τσακίρης, στην τοποθέτησή του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι πολλά από τα προβλήματα που επισημαίνει ο HAPCO την τελευταία δεκαετία για τον κλάδο παραμένουν τα ίδια. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης, σε σύνδεση μέσω Skype επισήμανε την ανάγκη να δοθεί η δυνατότητα διοργάνωσης ιατρικών συνεδρίων σε όλα τα ξενοδοχεία της χώρας ανεξαρτήτως αστεριών.

Επίσης, προανήγγειλε τη δημιουργία φορέα υπό τη Marketing Greece και σε συνεργασία με τον HAPCO για την προώθηση και προβολή του κλάδου των συνεδρίων, εταιρικών συναντήσεων και εκδηλώσεων στις ξένες αγορές. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, Λύσανδρος Τσιλίδης, έκανε λόγο για αυξημένη ανομία στον χώρο της διοργάνωσης συνεδρίων και εκδηλώσεων από επιχειρήσεις που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο. Σημειώνεται ότι κατά την πρώτη ημέρα του φόρουμ, στη θέση του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή απηύθυνε χαιρετισμό ο γ.γ. του υπουργείου Σπύρος Κοκκινάκης, ο οποίος αποχώρησε αμέσως μετά την ομιλία του, ενώ δεν παρέστη η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά.

Εξάλλου, αυτές τις ημέρες διοργανώνεται στην Αθήνα και το Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού Υγείας (International Health Tourism Convention - ITHC) από τη healthCare cybernetics και τη Zita Medical Management S.A. Στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τη χθεσινή ημέρα του συνεδρίου, η κ. Κουντουρά εξέφρασε τη βούληση του υπουργείου να εφαρμοσθεί ολοκληρωμένη στρατηγική ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας, σημειώνοντας παράλληλα την πρόθεση που έχει εκφράσει ο τουριστικός κόσμος της χώρας να στηρίξει αυτή την ανάπτυξη. Επιπλέον, τόνισε ότι στο πλαίσιο προγράμματος προβολής των δυνατοτήτων τουρισμού υγείας στη χώρα μας θα ενταχθεί και το όνομα του Ιπποκράτη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, αναφέρθηκε στα τεράστια οφέλη από την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, σημειώνοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η χώρα, όπως το ιατρικό δυναμικό, η εξειδίκευση αλλά και οι ανταγωνιστικές τιμές.

"Κ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: