Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Αντίο στον Λέοναρντ Νιμόι Τον «κύριο Σποκ» αποχαιρετούν αστροναύτες, ηθοποιοί και ο Ομπάμα


Μηνύματα και λουλούδια στο «αστέρι» του Λέοναρντ Νιμόι στη Λεωφόρο της Δόξας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )



Ο κόσμος του σινεμά και του διαστήματος αποχαιρετά τον Λέοναρντ Νιμόι. Τη θλίψη τους έσπευσαν να εκφράσουν μέσω Twitter ηθοποιοί και αστροναύτες, μέλη του σύμπαντος του Σταρ Τρεκ και όχι μόνο, ενώ συγκινητικό ήταν και το μήνυμα του αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

«Λάτρευα τον Σποκ» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα σε ανακοίνωσή του. «Πολύ πριν οι "σπασίκλες" γίνουν cool, υπήρχε ο Λέοναρντ Νιμόι» ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος.

«Ο Λέοναρντ ήταν μακροχρόνιος εραστής των τεχνών και των ανθρωπιστικών επιστημών, υποστηρικτής των επιστημών, γενναιόδωρος με τον χρόνο και τα ταλέντα του» ανέφερε η ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου.

«Και φυσικά, ο Λέοναρντ ήταν ο Σποκ. Κουλ, λογικός, με μεγάλα αυτιά και σοφός, το κέντρο του οπτιμιστικού, περιεκτικού οράματος για το μέλλον της ανθρωπότητας» τόνισε ο Ομπάμα.

Η προσέγγιση του Ομπάμα στην πολιτική έχει παρομοιαστεί με εκείνη το Σποκ. Ο ίδιος χαιρέτισε τον Νιμόι με τον χαιρετισμό των τεσσάρων δακτύλων, όταν τον συνάντησε το 2007.




Συγκινητικό ήταν και το μήνυμα που επιφύλαξε η NASA.

Στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, η NASA ανήρτησε φωτογραφία από την επίσκεψη του καστ του Star Trek σε εγκαταστάσεις της το 1976, γράφοντας ότι για πολλούς από τους εργαζόμενους στη NASA, το Star Trek ήταν πηγή έμπνευσης.








Δεν υπάρχουν σχόλια: