Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Με αφορμή την πρόθεση της δημοτικής αρχής να μετονομάσει τμήμα της Σαλώνων σε Καταλανών Σ. Γιαννοσπύρος: «Οι Καταλανοί ήταν από τους πιο αιμοσταγείς , άγριους , ασεβείς και άξεστους κατακτητές»



Την πλήρη αντίθεση του για την επικείμενη μετονομασία του πεζόδρομου της Σαλώνων σε «Καταλανών» εξέφρασε ο πρώην υποψήφιος Δήμαρχος και επί πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος Άμφισσας κος Σάββας Γιαννοσπύρος.
 
Συγκεκριμένα δήλωσε: « Από πότε τιμώνται οι κατακτητές της χώρας και της πόλης μας; Οι ιθύνοντες του Δήμου και οι διάφοροι «ειδικοί» συμβουλάτορες δεν γνωρίζουν ότι οι Καταλανοί ήταν από τους πιο αιμοσταγείς , άγριους , ασεβείς και άξεστους κατακτητές ; Αυτοί δεν έβαλαν την τελευταία πινελιά στη διάλυση της τότε εννοούμενης Ελλάδας, για να έρθουν στη συνέχεια με την άνεσή τους οι Οθωμανοί και να αποτελειώσουν ότι αυτοί άρχισαν;
Εάν εκτιμούν και θέλουν να αλλάξουν τις ονομασίες των πεζοδρόμων τότε οφείλουν να διαβάσουν ή να ενθυμηθούν την ιστορία της πόλης και της προσφορά κάποιων συμπατριωτών μας που υπηρέτησαν ανιδιοτελώς την πόλη και το Δήμος μας
Το συγκεκριμένο τμήμα της Σαλώνων που θέλουν να μετονομάσουν ας το ονομάσουν «πεζόδρομο δημάρχου Χριστολιά Καμπεράκη» γιατί αφενός μεν είναι ο πρώτος πεζόδρομος (με την τοποθέτηση και του Ησαία στην ομώνυμη πλατεία) που έγινε στην Άμφισσα (επί δημαρχίας του) και αφετέρου είναι ο πρώτος Δήμαρχος που προχώρησε στην ανάδειξη των μνημείων μας και στην αναμόρφωση συνολικά της πόλης μας.
Επίσης ο πεζόδρομος της Θοάντος (γηροκομείο-ΕΛΤΑ) πρέπει να ονομαστεί σε «πεζόδρομο δημάρχου Ζαφείρη Ζαφειρόπουλου» γιατί ήταν ο επόμενος πεζόδρομος που έγινε στην πόλη μας και επιπλέον ο αείμνηστος Ζαφείρης υπήρξε υπόδειγμα ανθρώπου και Δημάρχου.
Αν θέλουν λοιπόν σώνει και καλά να προχωρήσουν σε μετονομασίες , ας τιμήσουν τους δεκάδες επώνυμους και ανώνυμους συμπατριώτες μας που πρόσφεραν διαχρονικά στην πόλη και στο Δήμο μας.
 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί Καταλανών; Χρωστάμε τίποτα στους ...Καταλανούς;... Μήπως να την κάνουμε "οδός Οθωμανών", καλύτερα; ...ή οδός... Μπαρτσελώνας, που στην τελική έχει πάρει και 2-3 πρωταθλήματα Ευρώπης!
Εχχ... "μια φορά υπήκοοι, για πάντα υπήκοοι" ακόμα & 500 χρόνια μετά!
Βέβαια,το να την ονομάσετε Αρη Βελουχιώτη, Καπετάν Διαμαντή, Τζαβέλα (απτη Φωκίδα οι 2 τελευταίοι) δεν το συζητάτε υποθέτω. Οκ, μήπως "Επιζεφύριων Λοκρών"; Αλλά αν θέλετε να είστε &επικαιροι, πεστε τη "Τουριστικής προβολής"...

Ανώνυμος είπε...

να την ονομασετε
ocean boulevard street

Ανώνυμος είπε...

Σωστή θέση.Δεν νοείται να τιμώνται οι βάρβαροι και κατακτητές...Υπάρχουν ονόματα και γεγονότα από την αρχαία και την σύγχρονη ιστορία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να λειτουργήσουν σαν θετικά παραδείγματα....