Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Σαλάχι σε μέγεθος αυτοκινήτου . Ταϊλάνδη: Έπιασαν το μεγαλύτερο ψάρι του γλυκού νερού


Το γιγαντιαίο σαλάχι που έπιασε ο Τζεφ Κόρβιν με την ομάδα του στον ποταμό Μάεκλονγκ στην Ταϊλάνδη 


Ένα εντυπωσιακό σαλάχι σε μέγεθος… αυτοκινήτου ψαρεύτηκε στην Ταϊλάνδη, σπάζοντας το ρεκόρ για το μεγαλύτερο ψάρι του γλυκού νερού που έχει καταγραφεί ποτέ.

Το κοπιώδες έργο της ψαριάς του βάρους 363 κιλών σαλαχιού έφερε εις πέρας ο Αμερικανός περιβαλλοντολόγος και παρουσιαστής του National Geographic, Τζεφ Κόρβιν με τη βοήθεια της ομάδας του.

Το θηλυκό σαλάχι ψαρεύτηκε σε βάθος είκοσι μέτρων στον ποταμό Μάεκλονγκ. Χρειάστηκαν δύο ώρες για να καταφέρουν να το πιάσουν, ενώ για να το σηκώσουν και να βγάλουν από τα νερά του ποταμού χρειάστηκαν επτά άνθρωποι.

Το γιγαντιαίο ψάρι έχει μήκος 4,3 μέτρων, πλάτος 2,4 μέτρων και το βάρος του εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 362 κιλά.

Δυστυχώς, η ομάδα των επιστημόνων δεν είχε τη δυνατότητα να ζυγίσει το σαλάχι με ακρίβεια διότι αυτό το είδος ψαριού είναι δύσκολο να ζυγιστεί χωρίς να τραυματιστεί κατά τη μεταφορά του.




 Μάλιστα, το σαλάχι ήταν έγκυος, όπερ και σημαίνει πως το σημείο απ’ όπου αλιεύτηκε κατά πάσα πιθανότητα είναι μέρος όπου γεννάνε τα θηλυκά σαλάχια.

Η ψαριά θα παρουσιαστεί σε λίγο καιρό στην εκπομπή «Ocean Mysteries with Jeff Corwin» στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Τώρα, το κατά πόσο το συγκεκριμένο σαλάχι είναι όντως το μεγαλύτερο ψάρι του γλυκού νερού που έχει καταγραφεί ποτέ, θα το αποφασίσει το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, όταν γίνει επίσημη αίτηση από τον Κόρβιν για την μέτρηση του σαλαχιού.

Αν το βάρος του υπερβαίνει τα 300 κιλά, τότε θα πάρει τον τίτλο από τον νυν κάτοχο του ρεκόρ, που είναι ένα αρσενικό γατόψαρο του είδους Pangasius gigas με βάρος 293 κιλά που ψαρεύτηκε πριν λίγα χρόνια στον ποταμό Μεκόνγκ, επίσης στη Ταϊλάνδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: