Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Συναντήθηκαν Τσίπρας και Βαρουφάκης στο Μαξίμου

Με θέμα τη ρευστότητα και τη «μαύρη» τρύπα των δύο δισ. ευρώ στο πρωτογενές πλεόνασμα συναντήθηκαν πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών στο Μέγαρο Μαξίμου.




Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το ρεπορτάζ,η  κυβέρνηση πάντως διαμηνύει ότι μισθοί και συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά απαντώντας στις αναφορές για πρόβλημα ρευστότητας στη χώρα, ενώ σε ό,τι αφορά στη «μαύρη» τρύπα στο πρωτογενές πλεόνασμα που εντόπισαν οι έλεγχοι των τεχνικών κλιμακίων η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι δεν προτίθεται να λάβει κανένα υφεσιακό μέτρο.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας σημείωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι ακόμα και να υπάρχει η τρύπα των 2 δισεκ. ευρώ, θα καλυφθεί από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, τα μέτρα για την φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο καυσίμων.

«Στόχος μας είναι να αποφύγουμε νέα υφεσιακά μέτρα για τα οποία μας πιέζει η απέναντι πλευρά» διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών, και προσδιόρισε στο 1,5% τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «προφανώς και θα το πετύχουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: