Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΙΤΕΑ: «Δεν πάει άλλο» με τη διέλευση φορτηγών μέσα απο την πόλη... και νέα καταγγελία (άρθρο του Π.Βέργου)

Το κυκλοφοριακό και γενικά η αναρχία που επικρατεί στους δρόμους της Ιτέας, αρχής γενομένης από την σήμανση των δρόμων, την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και των μηχανών με την νοοτροπία του "έτσι γουστάρω", την ανάποδη οδήγηση σε μονόδρομους, τα κάθετα παρκαρίσματα, την κατάληψη από οχήματα πεζοδρομίων, την διέλευση βαρέως τύπου οχημάτων από την παραλιακή κλπ κλπ, είναι γνωστά και δεν θα ήθελα να τα αναπαράξω.
Αυτό που ίσως δεν είναι τόσο πολύ γνωστό, αλλά είναι ενδεικτικό του σημείου που έχει φτάσει το θράσος ορισμένων οδηγών, είναι ότι κάποιοι χρησιμοποιούν ακόμα και το φορτηγό που μεταφέρουν μεταλλεύματα, για να πάνε στο περίπτερο και να αγοράσουν ...τα τσιγάρα τους!!!

Ένα γεγονός που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά. Αποφάσισα όμως αυτή την φορά να το καταγράψω και να το αναδείξω διότι σαν γεγονός επαναλαμβάνεται όλο και συχνότερα τελευταία, αυξάνοντας έτσι τους κινδύνους για την ασφάλεια πεζών και οχημάτων.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 7/3/2015 φορτηγό μεταφοράς μεταλλείου κινούμενο επί της παραλιακής, με κατεύθυνση από το Μαϊάμι προς το κέντρο της πόλης, πέρασε σαν να μην συνέβαινε τίποτα στο αντίθετο ρεύμα, σταμάτησε στο περίπτερο να πάρει ο οδηγός τα τσιγάρα του και φεύγοντας γέμισε και το οδόστρωμα με τα νερά και το μετάλλευμα που έπεσαν από την καρότσα του.

Το πρόβλημα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις,  από την σχεδόν καθημερινή διέλευση των φορτηγών, από δρόμους που υποτίθεται ότι απαγορεύεται η διέλευσή τους ή το παρκάρισμα, κάνοντας δύσκολη και ανασφαλή τη ζωή των κατοίκων.

Η ασφάλεια των κατοίκων θα πρέπει να αποτελεί πρωτεύουσα υποχρέωση όλων μας και για τον λόγο αυτό το Λιμεναρχείο και η Τροχαία δεν μπορούν να παραμένουν απλοί θεατές σε αυτή την κατάσταση.





Π.Βέργος

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κ. Βεργο τι περιμανετε απο αυτια και ματια κλειστα ? Βλεπετε εσεις καμια Αστυνομευση στην Ιτεα στους δρομους ή στην παραλιακη ??? Το μονο που προσεχουν ειναι οι ημερες πληρωμων στις Τραπεζες να διωχνουν τα διπλοπαρκαρισμενα ή καποιες φορες στην Λαϊκη !!! Βεβαια το μονο που απομενει ειναι την 25η Μαρτιου να παρελαυσουν μαζι με τα σχολεια και τα φορτηγα της περιοχης . ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΠΑΡΕΛΑΥΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ {εκτος αναγκης} ΚΑΙΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΛΕΟΦΩΡΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΕΣ ΛΕΟΦΩΡΟΥΣ !!! Μηπως μπορει η νεα τοπικη δημοτικη αρχη να μας πει τι προκειται να κανει με την τοποθετηση απαγορευτικων πινακιδων διελευσης απο φορτηγα στην παραλιακη ???

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τις παρατηρήσεος του αρθρογραφού σας. Να πάψει επιτέλους η νοοτροπία χωριάτη . Η αίσθηση ότι ο κάθε επαγγελματίας έχει ιδιοκτησία στους δημόσιους χώρους η δρόμους πρέπει να εκλείψει. Να επισημάνω πως δεν υπήρχε αυτό το φαινόμενο παλαιόυερα σε τέτοια έκταση. Είναι ντροπή πραγματικά να βλέπει κανείς τον παραλιακό δρόμο να είναι κατειλημένος απο πάσης φύσεως τροχοφόρα , τις μέρες δε των συντάξεων...το γελοίο της υποθεσης..Το πρόβλημα θα λυθεί εφ όσον ο παραλιακός δρόμος αποκτήσει νησίδα...

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα πραγματικά είναι τεράστιο και δεν βρίσκετε μόνο στον παραλιακό δρόμο αλλά σε όλους τους δρόμους που έχουνε μεγάλο πλάτος.
Γήπεδο Καραγκούνη για παράδειγμα. Σε τέτοιες περιπτώσεις μήπως και για λόγους ασφαλείας του θα πρέπει να απαγορευτεί και η διέλευση των βαρέων οχημάτων ?
Δε μπορεί να επιτρέπονται να περνούν τέτοιου είδους οχήματα μπροστά από δημοτικά και νηπιαγωγεία....
Δείτε το δρόμο πίσω από τον άγιο Χαράλαμπο ίσα ίσα που περνά πλέον ένα αυτοκίνητο διότι εκατέρωθεν του δρόμου είναι παρκαρισμένα φορτηγά και λεωφορεία που πολλές φορές γίνεται και συντήρηση τους επάνω στο δρόμο..... Τι να πει κανείς!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ 200% μαζί σας.

Επίσης κ.Βέργο εσείς δεν έχετε μια μηχανή μεγάλου κυβισμού; Μπορεί να σας μπερδεύω με άλλον, αλλά εάν δεν σας μπερδεύω εσείς όποτε ανεβαίνετε από το σκάκι στις μπασκέτες πηγαίνετε πετώντας, μπροστά από γήπεδο με παιδιά, μπάλες, παρκαρισμένα λεωφορεία, φορτηγά και μέσα σε πόλη. Εσείς (εάν είστε εσείς) και πολλοί άλλοι μηχανόβιοι ...