Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Μαρίνες και Τουρισμός :

«Είναι λίγες οι κατάλληλες Μαρίνες στην Ελλάδα».




Με αφορμή το παραπάνω άρθρο  , θέλουμε να επισημάνουμε το γεγονός ότι η ύπαρξη ανεκμετάλλευτης μαρίνας τουριστικών σκαφών στο λιμάνι των Δελφών αν δεν αποτελεί ηθελημένη ενέργεια κάποιων για την συστηματική υποβάθμιση του τουριστικού χαρακτήρα της περιοχής , τότε πρόκειται για έκδηλη ανικανότητα των ιθυνόντων και ακαταλληλότητα στην διαχείριση των κοινών.



Πρέπει τάχιστα να φροντίσουν στην εκμετάλλευσή της με οποιονδήποτε ενδεδειγμένο τρόπο (ενοικίαση, συνεκμετάλλευση, κλπ) , προς όφελος της τοπικής κοινωνίας .

Αν  οι 300 στην βουλή νοιάζονται μόνο στο να παίρνουν τους μισθούς τους και να πίνουν τον καφέ τους στις πρωϊνές τηλεοπτικές εκπομπές , οι δε τοπικοί άρχοντες να είναι επαίτες και υποτακτικοί της κεντρικής εξουσίας με μόνο όπλο την κομματική τους ταυτότητα , τότε ας αφήσουμε και πάλι την "ανάπτυξη" της οικονομίας στους συνήθεις υπόπτους ...με τις υπερχρεωμένες , κρατικοδίαιτες μη ανταγωνιστικές επιχειρήσεις τους.

Κάτι πρέπει ν αλλάξει σ αυτόν τον τόπο , πριν είναι αργά.




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μονο με ηθελημενες ενεργειες καποιων {γνωστων σε ολους} γινεται συστηματικα η υποβαθμιση του τουριστικου χαρακτηρα της περιοχης. Και γνωριζουν ολοι πολυ καλα ποιος-οι δεν θελουν την μαρινα σε πληρη λειτουργια !!!

Ανώνυμος είπε...

μαρίνα και μαύρα χάλια, απλά δεν υπάρχει πλέον