Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Υπ. Οικονομικών: Κιτρινισμός ολκής από την Corriere della Sera





Για «κιτρινισμό ολκής», τον οποίο η Corriere dela Serra πρέπει να επανορθώσει άμεσα, καταγγέλλει την ιταλική εφημερίδα το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στη συγκεκριμένη εφημερίδα, στην οποία, σύμφωνα με το υπουργείο, ο κ. Βαρουφάκης «τόνισε ποικιλοτρόπως πως η θέση της Ελλάδας στο ευρώ είναι δεδομένη και δεν αποτελεί επ' ουδενί μέρος της διαπραγμάτευσης, η οποία αφορά το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης που επεξεργάζεται σε συνεργασία με τους εταίρους και τους θεσμούς».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το τι θα συμβεί εάν η Ευρώπη δεν «ακούσει» τις ελληνικές θέσεις, ο υπουργός απάντησε ότι η Ευρώπη ακούει και γνωρίζει πώς να βρίσκει λύσεις και να επιτυχαίνει αμοιβαίως επωφελείς συμφωνίες. Και όταν, επισημαίνεται από το υπουργείο Οικονομικών, ο εν λόγω δημοσιογράφος επέμεινε στην υποθετική ερώτηση «ναι, αλλά τι θα κάνετε εάν απορριφθούν όλες σας οι προτάσεις;», ο υπουργός απάντησε πως, όπως έχει δηλώσει ο Πρωθυπουργός, «εμείς δεν έχουμε αγαπήσει τις καρέκλες- αν χρειαστεί, αν βρεθούμε μπροστά σε αδιαλλαξία, θα καταφύγουμε στον ελληνικό λαό είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα» - προφανώς όσον αφορά το περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής πολιτικής.
Σε αυτό όμως το σημείο της συνέντευξης, η σύνταξη της εφημερίδας προσέθεσε «για το ευρώ» - κάτι που ο υπουργός ούτε είπε ούτε εννόησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: