Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Eλπίδα και ενθουσιασμός στο Δίστομο μετά τις εξαγγελίες για τις γερμανικές αποζημιώσεις . Ο δήμαρχος μεταφέρει στο LIFO.gr το κλίμα που επικρατεί σήμερα στο χωριό

Ο πρωθυπιουργός Αλέξης Τσίπρας κοιτάει την μαρμάρινη πλάκα με τους σφαγιασθέντες Διστομίτες από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής κατά τη διάρκεια παλαιότερης επίσκεψής του στο Δίστομο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Πηγή: www.lifo.gr

ο πρωθυπουργός με την συνοδεία του βουλευτή Βοιωτίας κ.Γ.Σταθά , στο Μαυσωλείο του Διστόμου


O δήμαρχος δηλώνει πως παρακολουθούσε με αγωνία την χθεσινή ομιλία στη Βουλή και περίμενε τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος να δώσει την άδεια για την εκτέλεσή της απόφασης του Αρείου Πάγου.

Την είδηση και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό και οι κάτοικοι όπως αναφέρει ο κύριος Γεωργακός. "Χρόνια τώρα περιμέναμε αυτόν που θα κάνει την πρώτη κίνηση και αυτή είναι η πρώτη φορά που κάποιος πολιτικός δείχνει βούληση για το θέμα. Ακόμη δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η εξέλιξη στο ζήτημα, αλλά οπωσδήποτε η αρχή έγινε και είναι μια καλή αρχή." αναφέρει.

Ωστόσο συμπληρώνει πως αυτή είναι μια απόφαση δίκαιη, που έπρεπε να έχει παρθεί εξαρχής για τις θηριωδίες στο ιστορικό χωριό και τα 219 θύματα του. Οι αρχές του Δήμου Διστόμου είναι διατεθειμένες να συνεργαστούν με την κυβέρνηση και την επιτροπή διεκδίκησης προκειμένου να καταθέσουν όλο το αρχείο και τους φακέλους που ενδεχομένως απαιτηθούν για το επόμενο βήμα, αναφέρει ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του στο LIFO.gr το ραντεβού με τον κύριο Παρασκευόπουλο έχει κλειστεί, πριν τις χθεσινές αναγγελίες και αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες μέρες.



Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: