Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Δείτε αν τα emails σας παρακολουθούνται

Δημοφιλής τείνει να γίνει η τακτική της παρακολούθησης των emails μέσω ειδικών προγραμμάτων, τα οποία κυρίως χρησιμοποιούν διαφημιστικές εταιρείες αλλά και διάφορες επιχειρήσεις για την αποστολή newsletters.
 
Όπως είναι λογικό, τα εν λόγω προγράμματα κατασκευάστηκαν προκειμένου να μελετούν τον τρόπο που οι χρήστες αλληλεπιδρούν μ' ένα μήνυμα που λαμβάνουν. Αν κάνουν κλικ σε κάποιο στοιχείο, αν θα μπουν στον κόπο να το διαβάσουν όλο, αν θα το προωθήσουν κάπου κτλπ.
“Τα emails δεν θα εμφανίζονται με διαφορετικό τρόπο στις επαφές σας, αλλά εσείς θα έχετε τη δυνατότητα να λαμβάνετε δεδομένα για το πότε, πού και πώς η επαφή σας αλληλεπίδρασε με το μήνυμα”, αναφέρεται σ' ένα πρόμο βίντεο της Bananatag, μιας εφαρμογής η οποία σχεδιάστηκε για να παρακολουθεί τα emails.
Άλλα γνωστά προγράμματα παρακολούθησης είναι το Streak και το Yeswear.
 
Η λύση της Google
Η Google, πήρε την απόφαση να φτιάξει μια εφαρμογή η οποία ενημερώνει τους χρήστες της αν το mail που έλαβαν παρακολουθείται από κάποιο πρόγραμμα.
Η εφαρμογή λέγεται Ugly Email.
Εγκατάσταση της εφαρμογής
Χρησιμοποιώντας ως browser τον Google Chrome, κάντε κλικ ΕΔΩ για να οδηγηθείτε στη σελίδα των apps και εν συνεχεία πατήστε το κουμπί “add to chrome”.
Πώς θα σας βλέπετε τα emails που παρακολουθούνται
Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή, όσα email διαθέτουν κώδικα παρακολούθησης θα σας εμφανίζονται μ' ένα σηματάκι ματιού.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: