Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Ποιες εταιρείες προτιμούν ιδανικά οι νέοι για εργασία στην Ελλάδα; Έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών φέρνει στην κορυφή την Google και αμέσως μετά την ελληνική Coca-Cola Τρία Έψιλον.



Νέα έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του kariera.gr παρουσιάστηκε χθες σε ειδική τελετή και επιχειρεί να αποτυπώσει τις κυρίαρχες τάσεις στην επιλογή εργοδότη για τους νέους στη σημερινή Ελλάδα.
Η έρευνα διενεργήθηκε την περίοδο Απριλίου 2014 - Σεπτεμβρίου 2014 σε δείγμα 1.929 νέων ηλικίας 18-30 ετών και στόχος της ήταν να αναλύσει τη στάση που διατηρούν οι νέοι ως προς τη διεθνή καριέρα, να διερευνήσει τον προσανατολισμό που έχουν σχετικά με την επιλογή της καριέρας τους και τους παράγοντες που επηρεάζουν τις αποφάσεις τους στον προγραμματισμό της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Σύμφωνα με την έρευνα στην κορυφή των επιλογών ιδανικών εργοδοτών για τη λεγόμενη Γενιά Υ, δηλαδή τους νέους που γεννήθηκαν ανάμεσα στο 1980 και το 2000 (γνωστούς και ως Millennials), βρίσκεται ο κολοσσός της Google, ακολουθούμενος από μια ελληνική εταιρεία, την Coca-Cola Τρία Έψιλον.

To Top-5 
1. Google
2. Coca-Cola Τρία Έψιλον
3. P & G Hellas
4. Microsoft Hellas
5. OTE-Cosmote

Αρκετά αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι αμέσως μετά το ιντερνετικό μεγαθήριο βρίσκεται μια ελληνική εταιρεία. Με αφορμή τη διάκριση αυτή, η Τζίνα Κυβετού, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Coca-Cola Τρία Έψιλον, δήλωσε:


"Είμαστε πολύ υπερήφανοι που οι νέοι της Γενιάς Υ επιβραβεύουν την Coca-Cola Τρία Έψιλον και το εργασιακό της περιβάλλον ως ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Επιβεβαιώνει ότι οι εταιρικές μας αξίες, όπως η φροντίδα για τους ανθρώπους μας, η αριστεία, η ομαδικότητα, η αυθεντικότητα, και η συνεχής μάθηση, αντανακλώνται σ' αυτό που βλέπουν οι νέοι σ' εμάς: μια εταιρεία ηγέτη στον κλάδο της, που εμπνέει με τα προϊόντα της, αναπτύσσει τους ανθρώπους της και προσφέρει επιτυχημένη σταδιοδρομία στους ηγέτες του αύριο. Πιστεύουμε ότι η επιτυχία της εταιρείας μας εξαρτάται από την επιτυχία των ανθρώπων μας και δέσμευσή μας είναι να προσφέρουμε το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στους καλύτερους".


 Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: