Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Σταϊνμάγερ: Ένα Grexit θα ήταν τεράστια απώλεια γοήτρου για την Ευρώπη

Σταϊνμάγερ: Ένα Grexit θα ήταν τεράστια απώλεια γοήτρου για την Ευρώπη
Μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε σοβαρές συνέπειες τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην εξωτερική πολιτική, ενώ «θα ήταν μια τεράστια απώλεια γοήτρου, αν η Ευρώπη με την οικονομική της δύναμη και την πολιτική εμπειρία της στους συμβιβασμούς δεν καταφέρει να συνοδεύσει επιτυχώς ένα κράτος - μέλος της στον δρόμο προς την οικονομική και δημοσιονομική εξυγίανση», σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Πιο αναλυτικά, με συνέντευξή του στη Handelsblatt, ο κ. Σταϊνμάγερ εξήγησε ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι, εκτός της οικονομίας, για τους οποίους η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.
 
Ο ίδιος εκτιμά, πάντως, ότι οι διεθνείς εταίροι της Ελλάδας έχουν ήδη δείξει ότι είναι πρόθυμοι να ακούσουν και νέες ιδέες και εναπόκειται πλέον στην ελληνική κυβέρνηση να δείξει «ότι είναι σοβαρή».
 
Με όλη την κατανόηση προς τις επιθυμίες της νέας ελληνικής κυβέρνησης να καταστήσει τις μελλοντικές μεταρρυθμίσεις κοινωνικά ισορροπημένες, η δημοσιονομική εξυγίανση παραμένει απαραίτητη, τονίζει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.
 
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν κατ' αρχήν συμφωνήσει να επεκταθεί το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, αλλά, προτού δοθεί περαιτέρω βοήθεια, πρέπει η νέα κυβέρνηση να συγκεκριμενοποιήσει και να εφαρμόσει τη λίστα μεταρρυθμίσεων, προσθέτει ο κ. Σταϊνμάγερ.


Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: