Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Γιούνκερ: Ποτέ δεν πρόκειται να υπάρξει Grexit «Κανείς από τους Ευρωπαίους ηγέτες δεν εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση»


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt am Sonntag.


«Η άποψη της Κομισιόν είναι η εξής: Ποτέ δεν πρόκειται να υπάρξει Grexit. Η χώρα είναι και θα παραμείνει μέλος της νομισματικής ένωσης», είπε χαρακτηριστικά στη γερμανική εφημερίδα. «Κανείς από τους Ευρωπαίους ηγέτες δεν εργάζεται προς την κατεύθυνση της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη», είπε και πρόσθεσε ότι αν η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ, αυτό «θα οδηγούσε σε μια ανεπανόρθωτη απώλεια φήμης για ολόκληρη την Ε.Ε., σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καλεί επίσης την Αθήνα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις και την κυβέρνηση να αντισταθμίσει τις όποιες έξτρα δαπάνες με εξοικονόμηση άλλων πόρων ή πρόσθετα έσοδα. Ανέφερε ακόμη ότι το ΔΝΤ θα συνεχίζει να συμμετέχει στην χρηματοδότηση ευρωπαϊκών χωρών που βρίσκονται σε οικονομική κρίση, σημειώνοντας πως «το ΔΝΤ θα συνεχίσει να παίζει ρόλο στα προγράμματα βοήθειας.

Οτιδήποτε άλλο θα αντιμετώπιζε τεράστιες αντιδράσεις στο γερμανικό κοινοβούλιο». Τέλος, κάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους να δείξουν περισσότερη κατανόηση για την κατάσταση στην Ελλάδα, κάνοντας αναφορά στην υψηλή ανεργία που επικρατεί στη χώρα.


Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: