Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Η Le Monde ομολογεί: Η HSBC ξέπλενε το χρήμα των ισλαμιστών σφαγέων της Βοσνίας!

Φωτό: Ο γενοκτόνος Αλία Ιζεντμπέκοβιτς, ναζί συνεργάτης των Γερμανών, παρέα με τους ισλαμοφασίστες του Μπιν Λάντεν που κατέσφαξαν τους Σέρβους της Βοσνίας. Η δύση τότε τους παρουσίαζε ως «μαχητες της δημοκρατίας». Σήμερα, η αληθεια έρχεται στο φως.

Όταν ειδικές μονάδες της Βοσνίας εισέβαλαν στα γραφεία του μυστηριώδους ιδρύματος στο Σεράγεβο, το 2002, εκτός από τα όπλα και τα εκρηκτικά, ανακάλυψαν ένα σκληρό δίσκο με ενημερωτικό περιεχόμενο. Περιλάμβανε ένα φάκελο που ονομάζεται, στα αραβικά, «Ιστορία του Οσάμα».


Ο φάκελος περιέχει ένα αριθμό από κείμενα (μέρος από αυτά είναι σαρωμένα), μερικά από τα οποία γραμμένα από το χέρι του Osama Bin Laden. Επίσης περιλαμβάνεται μια λίστα με τα είκοσι ονόματα που άφησαν έκπληκτους τους ερευνητές και τις μυστικές υπηρεσίες. Όπως επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια από ένα πρώην μέλος της Al-Qaida, αυτά τα ονόματα ήταν οι κύριοι χρηματοδότες της τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο Oσάμα Μπιν Λάντεν ονόμασε αυτόν τον κύκλο η «Χρυσή Αλυσίδα».

Ένα μέρος από τα άτομα που αναφέρονται στη λίστα, Σαουδάραβες, ήταν επίσης στους πελάτες της HSBC στη Γενεύη, όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια έκθεση από της Γερουσία, των ΗΠΑ το 2012, η HSBC είναι «μία από τις διεθνείς τράπεζες είναι οι πιο ενεργές στη Σαουδική Αραβία .

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, Η HSBC πρέπει συνεχώς να δικαιολογείται για τις πράξεις της. Κατηγορείται ότι δεν κάνει αρκετά για τον έλεγχο των πελατών της και να είναι πολύ χαλαρή στην καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και πρόσωπα ύποπτα για τρομοκρατικές δραστηριότητες. Και HSBC έχει υποσχεθεί να κάνει τροποποιήσεις. Αλλά όμως οι πράξεις που ακολούθησαν ; Ο κίνδυνος να ενασχόλησης με την τρομοκρατία δεν έχει εξαφανιστεί.


www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: