Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Moody’s: Αυτές θα είναι οι επιπτώσεις ενός Grexit στην Ευρώπη Σε έκθεση του ο οίκος εκτιμά τους κινδύνους Πηγή: www.lifo.gr



Τις επιπτώσεις ενός Grexit εκτιμά ο οίκος Moody’s σε έκθεση του με τίτλο «Σταθερό outlook στην ευρωζώνη. Αποπληθωρισμός και Grexit παραμένουν κίνδυνοι». Σύμφωνα με την έκθεση ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είχε «σοβαρές συνέπειες για την ευρωζώνη και ειδικά για την περιφέρεια», ενώ θα υπήρχε και κίνδυνος αποπληθωρισμού για τα ευρωπαϊκά κράτη.
Σύμφωνα με την έκθεση το χρέος θα συνέχιζε να αυξάνεται στις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης ακόμη και μετά το 2018, ενώ οι κίνδυνοι θα ήταν μεγαλύτεροι για την περιφέρεια.
Επίσης θα έμπαινε και το ερώτημα για το τι πιέσεις μπορεί να προκληθούν σε άλλες χώρες να αποχωρήσουν από τη νομισματική ένωση, η οποία σχεδιάστηκε για να είναι αδιάσπαστη.
Ο Moody’s επισημαίνει επίσης ότι και η Γερμανία θα κινδύνευε από μια «ανανέωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη», υποστηρίζοντας πάντως ότι η έκθεσή της στο ενδεχόμενο Grexit θα ήταν διαχειρίσιμη.

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: