Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

To παραμύθι με τους «χιλιάδες εργαζόμενους» της Ελληνικός Χρυσός καλά κρατεί


Στην ανάρτησή μας «Οι θέσεις εργασίας και το κόστος της «χρυσής επένδυσης» στη Χαλκιδική: Μύθος και πραγματικότητα» δημοσιεύσαμε τους ακριβείς αριθμούς που τελικά θα απασχολήσει η Ελληνικός Χρυσός στην πλήρη ανάπτυξη όλων των δραστηριοτήτων που προβλέπονται στο Επενδυτικό Σχέδιο και τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, όπως αυτή έχει εγκριθεί με την ΚΥΑ 201745/2011. Επαναλαμβάνουμε:

Σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα (σελ. 7.8-9 της ΜΠΕ) οι θέσεις εργασίας στη «χρυσή επένδυση» θα είναι 1.300 συνολικά, στην πλήρη ανάπτυξη όλων των έργων και δραστηριοτήτων (Σκουριές, Ολυμπιάδα, Μαύρες Πέτρες, μεταλλουργία, λιμάνι στο Στρατώνι κλπ). Ούτε δύο, ούτε τρείς, ούτε πέντε χιλιάδες! .
Είναι αυτονόητο ότι στο ευαίσθητο θέμα των θέσεων απασχόλησης η εταιρεία υπερβάλλει για λόγους επικοινωνιακούς και άσκησης πίεσης, ακόμα και στις μελέτες που κατέθεσε. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση των 40 ατόμων τα οποία η εταιρεία οργάνωσε σε «Σωματείο Δασεργατών» με την επωνυμία «Σκουριές 2012″ για να αποψιλώσουν τα δάση των Σκουριών, όταν οι ντόπιοι Συνεταιρισμοί Δασεργατών περιφρόνησαν τις επιταγές που τους προσέφερε χουβαρντάδικα η εταιρεία. Και οι 40 αυτοί προσμετρώνται ως «εργαζόμενοι» της Ελληνικός Χρυσός, μαζί με το προσωπικό του ΑΚΤΩΡΑ που εκτελεί εργολαβικά όλα τα έργα υποδομής, όπως επίσης και των υπεργολάβων της. Και ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Κούνδουρος δηλώνει μόνιμος στην Ελληνικός Χρυσός και διεύθυνση κατοικίας «Σκουριές».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: