Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε μεταξύ τους.

Αυτοί που δημιουργούν τις αντιπαλότητες , είναι οι άπληστοι δυνάστες τους. Ένα video clip που αξίζει να δούμε μέχρι τέλους





Δείτε το σατυρικό αλλά συγκλονιστικό video από την κρατική γερμανική τηλεόραση!!! προβλήθηκε
στις 31/3/2015. Αξίζει να το δει κανείς ολόκληρο.
Γιατί,  δεν πρεπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να στρέψει την κουβεντα σε διαμάχη μεταξύ ανθρώπων και λαών.




Το βαθύ, ανθρώπινο χρέος μας είναι όχι να ξεδιαλύνουμε και να φωτίσουμε το ρυθμό της πορείας του Θεού, παρά να προσαρμόσουμε, όσο μπορούμε, μαζί του το ρυθμό της μικρής, λιγόχρονης ζωής μας. Έτσι μονάχα κατορθώνουμε να έχτελουμε κάτι αιώνιο εμείς οι θνητοί, γιατί συνεργαζόμαστε με κάποιον Αθάνατο. 
Έτσι μονάχα νικούμε τη λεπτομέρεια, τη θανάσιμη αμαρτία, νικούμε τη στενότητα του μυαλού μας, μετουσιώνουμε τη σκλαβιά τουχωματένιου υλικού, που μας δόθηκε να δουλέψουμε, σ' ελευτερία. 

Μέσα σε όλα τούτα, πέρα άπ' όλα τούτα, όλοι οι άνθρωποι κι οι λαοί, όλα τα φυτά και τα ζώα, όλοι οι θεοί κι οι δαιμόνοι, σαν ένας στρατός, ορμούν προς τ' απάνω, συνεπαρμένοι από μιαν ακατανόητη, ακαταμάχητη Πνοή. 
Την Πνοή τούτη μαχόμαστε να κάμουμε ορατή, να της δώσουμε πρόσωπο, να την τυλίξουμε μέσα σε λέξες, σε αλληγορίες και στοχασμούς και ξόρκια, να μη μας φύγει. Μα δε χωράει στα είκοσι τέσσερα γράμματα που αραδιάζουμε. 
Ξέρουμε, όλες τούτες οι λέξες, οι αλληγορίες, οι στοχασμοί και τα ξόρκια είναι πάλι μια νέα μάσκα που κρύβει την Αβυσσο. Μα έτσι μονάχα, περιορίζοντας την απεραντοσύνη, μπορούμε, μέσα στα σύνορα του νεοχαραγμένου ανθρώπινου κύκλου, να δουλέψουμε.

"ΑΣΚΗΤΙΚΗ"
Ν.Καζατζάκης



Δεν υπάρχουν σχόλια: