Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Οι 10 νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό- Ποιους θα επηρεάσουν




Με ανοικτό το θέμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, το υπουργείο Εργασίας ξεκινά τις πρώτες νομοθετικές ρυθμίσεις για τις βελτιώσεις στο ασφαλιστικό σύστημα. Ως γνωστόν οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν επανειλημμένα ζητήσει να κλείσουν τα παράθυρα που επιτρέπουν την ταχύτερη αποχώρηση από την αγορά εργασίας( πρόωρες).
Πάντως το υπουργείο Εργασίας διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να θιγούν όσοι μπήκαν στην αγορά εργασίας πριν από το 1983, οι μητέρες ανηλίκων και οι εργαζόμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Παράλληλα, στελέχη του υπουργείου Εργασίας αποκλείουν και το σενάριο της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 έως 7 χρόνια.

Έτσι η ελληνική πλευρά επικεντρώνεται στα ειδικά Ταμεία( ΔΕΚΟ- τράπεζες), με στόχο να σταματήσουν τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου. Διαφορετικό μοντέλο συζητείται για το ΙΚΑ, προκειμένου να δοθούν οικονομικά κίνητρα σε ηλικιωμένους ανέργους για να συνεχίσουν την αναζήτηση εργασίας. Δεν πρέπει να γίνουν αλλαγές στο Ασφαλιστικό με βάση τις προτεραιότητες των δανειστών, «αλλαγές που οδηγούν σε νέες μειώσεις συντάξεων και αφαίρεση ασφαλιστικών δικαιωμάτων» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης. 

ΠΗΓΗ : "tanea.gr"

Δεν υπάρχουν σχόλια: