Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΙΤΕΑΣ.







       ΑΙΤΗΜΑ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ
                     ΓΙΑ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΙΤΕΑΣ



Ακολουθούν ονόματα και υπογραφές



Ιτέα  01-04-2015
                             


ΠΡΟΣ:1. Τον κ. Πρωθυπουργό της Ελλάδας
                                       2. Τον κ. Υπουργό Υγείας
                                       3. Τον κ. Βουλευτή ν. Φωκίδας
                                                                 
           Αξιότιμοι κύριοι της κυβέρνησης, εμείς οι κάτοικοι της Ιτέας και της ευρύτερης περιοχής, σας απευθύνουμε το παρόν αίτημα διαμαρτυρίας μας για την τραγική διακοπή της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ιτέας με την μετατροπή της 24ωρης καθημερινής λειτουργίας του, σε πρωινή, σύμφωνα με την αρ. 231 Απόφαση της 5ης ΥΠΕ 30-03-2015.
           Σας γνωρίζουμε ότι οι πόλεις Ιτέα-Κίρρα-Τριταία-Δελφοί-Δεσφίνα-Γαλαξείδι εξυπηρετούνται στο Κέντρο Υγείας Ιτέας και ο πληθυσμός των εξυπηρετούμενων κατοίκων από 15.000, ανέρχεται κατά τους θερινούς μήνες στους 30.000 χιλιάδες, καθότι η περιοχή μας είναι τουριστική και δέχεται πλήθος τουριστών με πούλμαν και κρουαζιερόπλοια. Η εικόνα που θα παρουσιάζει η περιοχή μας στο πλήθος τουριστών, που την επισκέπτονται θα είναι τριτοκοσμική και θα έχει τραγικές συνέπειες στον Τουρισμό, σύμφωνα με την συνθήκη του Σέγκεν, η Ιτέα ως πύλη εισόδου της χώρας, δεν μπορεί να μείνει χωρίς 24ωρη Α΄θμια φροντίδα υγείας.
            Η έλλειψη πρωτοβάθμιας περίθαλψης με την μετακίνηση των γιατρών από το Κέντρο Υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, θα δημιουργήσει προβλήματα δυσλειτουργίας στο Γενικό Νοσοκομείο, το οποίο ούτως ή άλλως υπολειτουργεί με το πλήθος των κατοίκων, που προσέρχονται καθημερινά. Επίσης η έλλειψη αστικών συγκοινωνιακών μέσων έχει ως αποτέλεσμα να στερούνται περίθαλψης οι οικονομικά αδύναμοι και οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας, διότι  δεν μπορούν να μετακινούνται. 
        Ύστερα από τα ανωτέρω, επιβάλλεται η αλλαγή της Απόφασης της 5ης ΥΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και το Κέντρο Υγείας Ιτέας να παραμείνει ΑΝΟΙΚΤΟ με  24ωρη λειτουργία.
      Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να στελεχώσει με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων το Γ.Ν. Άμφισσας και τα Κέντρα Υγείας, να επαναλειτουργήσει η Παθολογική κλινική και να σταματήσουν οι συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού.
                                                             Με εξαιρετική τιμή
                                                                     Οι κάτοικοι
               Ακολουθούν υπογραφές




                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια: