Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Σε Ιτέα και Γαλαξείδι ο 2ος Διαγωνισμός Μαγειρικής "Ρουμελιώτικης Κουζίνας" - ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ


ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

1. Οι συμμετέχοντες (ανά κατηγορία και παρασκευή) μπορεί να είναι:
- ένα άτομο (γυναίκα ή άντρας)
- δύο άτομα
- ομάδα ατόμων π.χ. Σύλλογοι, Συνεταιρισμοί Γυναικών, παρέες κλπ.

2. Απαραίτητη η αποστολή της συνταγής με ακριβή ποσότητα υλικών σε γραμμάρια, κιλά, κουτάλια σούπας, κουταλάκι γλυκού κλπ (για πόσες μερίδες προκειμένου για μαγειρευτό, για φαγητό σε ταψί - πχ πίτες - το μέγεθος του ταψιού), να διευκρινίζεται δηλαδή, η ποσότητα που βγαίνει από τα παραπάνω υλικά.

3. Σωστή και με ακρίβεια περιγραφή της εκτέλεσης της συνταγής βήμα-βήμα. Η συνταγή και η εκτέλεσή της με δική μας φροντίδα θα είναι τυπωμένη δίπλα σε κάθε πιάτο κατά την ημέρα του διαγωνισμού.

4. Η κάθε παρασκευή θα παρουσιαστεί σε πιάτο, σε πήλινο δοχείο, σε ταψί, σε κατσαρόλα ή σε οποιοδήποτε σκεύος επιθυμεί ο διαγωνιζόμενος. Επειδή θα γίνει και φωτογράφιση, η παρασκευή θα πρέπει να είναι όμορφα τοποθετημένη και στολισμένη. Εξάλλου η εμφάνιση και η γεύση είναι τα δύο κριτήρια που θα αναδείξουν τους νικητές.

Όλοι μαζί ας προσπαθήσουμε να διασώσουμε και να μεταδώσουμε και στους νεώτερους άλλο ένα κομμάτι της Τοπικής μας Παράδοσης και ας κάνουμε γνωστό τον τόπο μας σε άλλες χώρες και Πολιτισμούς. Ας μην ξεχνάμε ότι το Κυριακάτικο Τραπέζι ήταν άλλος ένας κρίκος που κράτησε και κρατάει την Ελληνική Οικογένεια ενωμένη από τα βάθη των αιώνων έως και σήμερα.

Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης όλων των πολιτών του Δήμου μας για την προβολή του τόπου μας, περιμένουμε τις γνώσεις σας μέσα από την συμμετοχή σας.

2η ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Διαγωνισμός Μαγειρικής στις 3 Μαΐου 2015

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΤΑΓΩΝ: 1. ΠΙΤΑ 2. ΨΑΡΙ 3. ΚΡΕΑΣ 4. ΓΛΥΚΑ ( Κυκλώστε )

ΟΜΑΔΑ :
_____________________________________________________

ΕΠΩΝΥΜΟ/Α
α) ________________________ β) __________________________

ΟΝΟΜΑ/ΑΤΑ
α) ________________________ β) __________________________

ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ
α) ________________________ β) __________________________

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ/ΝΙΑΣ
α) ________________________ β) __________________________

ΔΗΜ. ΕΝΟΤΗΤΑ :
α) ________________________ β) __________________________

ΟΝΟΜΑΣΙΑ
ΣΥΝΤΑΓΗΣ :
________________________________________________


ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

( δίπλα από κάθε υλικό θα πρέπει να γράφεται το βάρος ή η ποσότητα. Για παράδειγμα: αλεύρι σκληρό 160 γραμμάρια ή σκόρδο 3 σκελίδες κλπ. )

1. _________________________________________________________________
2. _________________________________________________________________
3. _________________________________________________________________
4. _________________________________________________________________
5. _________________________________________________________________
6. _________________________________________________________________
7. _________________________________________________________________
8. _________________________________________________________________
9. _________________________________________________________________
10. ________________________________________________________________
11. ________________________________________________________________
12. ________________________________________________________________
13. ________________________________________________________________
14. ________________________________________________________________
15. ________________________________________________________________

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

(Περιγράψτε όσο γίνεται λεπτομερέστερα τον τρόπο παρασκευής της συνταγής).

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: