Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Πώς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ διόριζαν δικά τους παιδιά

Από τις πρώτες ημέρες μετά τις εκλογές του 2012, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, σχεδίασαν οργάνωσαν και εκτέλεσαν ένα περίπλοκο μαθηματικό μοντέλο πλήρους επιβολής κομματισμού και αναξιοκρατίας μέσω των θέσεων του δημόσιου τομέα.
 
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του The Press Project, τα τρία κόμματα είχαν φτιάξει μέχρι και σχεδιαγράμματα. Ολόκληρο το δημόσιο φαίνεται πως μοιράστηκε σαν “κομμάτια πίτσας στα τρία κόμματα”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κώστας Εφήμερος που επιμελείται το ρεπορτάζ.
 
Το τεράστιο σκάνδαλο της “ ποσόστωσης” αποδεικνύει το μέγεθος της κομματικής διαπλοκής στο δημόσιο βίο, όπου δεν μετράνε βιογραφικά, σπουδές και γνώσεις για την πρόσληψή σου και τοποθέτησή σου σε καίριες θέσεις του δημοσίου, αλλά μόνο η κομματική σου ταυτότητα και έργο. Το μόνο δηλαδή που φαίνεται πως έπαιζε ρόλο, ήταν η κομματική δράση.
 
Η “ποσόσωστη” που έγινε από την τρικομματική, αφορούσε τα πάντα.
“Από τις θέσεις των προέδρων σε αρχές και εταιρίες δημοσίου δικαίου μέχρι και τη στελέχωση των κατώτερων στελεχών σε νοσοκομεία, αγροτικούς συναιτερισμούς και λιμενικά γραφεία.”.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, αφού οι υπεύθυνοι των κομμάτων συναποφάσισαν για τις θέσεις που θα έπρεπε να κατέχουν στο δημόσιο ξεκίνησε ένα παζάρι μεταξύ των κομμάτων για τις ίδιες τις θέσεις.
Στα έγγραφα που έχει στα διάθεσή του το μέσο, αποδεικνύεται πώς οι κομματικοί μηχανισμοί ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ενημέρωναν τον ειδικό σύμβουλο του υπουργείου για συγκεκριμένα ονόματα, σημειώνοντας μάλιστα σχεδόν πάντα ποιός βουλευτής πρότεινε τον κάθε υποψήφιο.
 
Διαβάστε ολόκληρο το Ρεπορτάζ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: