Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Κάτω απ’ το Κάστρο της Άμφισσας….


Μπορεί η λαμπρή κατά τα άλλα επέτειος της Απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων να αποτελεί σημείο αναφοράς για την Άμφισσα, αλλά υπάρχουν και ορισμένα σημεία στα οποία η Δημοτική αρχή θα έπρεπε να είχε ήδη μεριμνήσει για την "τακτοποίησή" τους.
Ενδεικτική η επιστολή και το φωτογραφικό υλικό φίλου της ιστοσελίδας μας που ακολουθεί: Πολύπαθη κι απρόσωπη η Γιορτή της Απελευθέρωσης του Κάστρου της Άμφισσας απ’ τους Τούρκους, δεν ευτύχησε, από τότε που καθιερώθηκε να αποκτήσει ένα πρόγραμμα –ραχοκοκκαλιά, που να μην είναι βαρετή επανάληψη της πριν από λίγες μέρες εορταζόμενης εθνικής επετείου.
     Η ανανεωτική όρεξη της νέας δημοτικής αρχής στην πρώτη της ανάληψη της διοργάνωσης της γιορτής έφερε την προσθήκη εκδήλωσης στο Κάστρο και παράσταση καραγκιόζη!
Για την εκδήλωση στο Κάστρο ακούγονται προσκόμματα, βαλμένα από καλό της ως χθες συνεταιράκι... Θα δούμε και θα επανέλθουμε, αν χρειαστεί.
     Όσους το επιβλητικό μνημείο, και με την αποκαρδιωτική του εγκατάλειψη απ’ την απελευθέρωση, εμπνέει, αφιερώνουν στη δημοτική αρχή κι όποιον άλλο «αρμόδιο», δυο χθεσινές ρεαλιστικές εικόνες ιδιωτικής «αξιοποίησης» του αρχαιολογικού του χώρου, στη νότια πλευρά, λίγα βήματα παραπάνω απ’ την κρήνη της Αρτέμιδος. Τσαντίρια και παραποθήκες, τσίγκα και σκουριασμένα σιδερικά, να καμαρώνουν οι επισκέπτες… Κάποιοι είχαν στο συνέδριο του ’13 δεσμευτεί ότι θα πετάγονταν!
Και του χρόνου παιδιά!


petrosdiver.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: