Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΦΩΚΙΔΑΣ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 


Ανακοίνωση
Για άλλη μια φορά την Παρασκευή 3 Απρ 2015 εγκαταλείφθηκαν 4 νεογέννητα κουτάβια στο σπίτι φιλόζωου της πόλης μας. Οι ανεύθυνοι συμπολίτες μας επιλέγουν να μην στειρώνουν το ζώο τους, να μην το περιορίζουν τις λίγες μέρες του χρόνου που έχει οίστρο και να το αφήνουν να ζευγαρώνει, ενώ βρίσκουν τη «λύση» για τα μικρά κουτάβια: Εγκατάλειψη που απαγορεύεται και τιμωρείται αυστηρά από τον ν.4039/2012. Φέτος οι εγκαταλείψεις κουταβιών έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Όσες στειρώσεις αδέσποτων και αν γίνονται ποτέ δεν φθάνουν για όλα. Τα μωρά του ζώου μας είναι ευθύνη μας και οφείλουμε να βρίσκουμε σπίτια γι αυτά ή να τα κρατάμε αν αυτό δεν είναι εφικτό. Ο παραπάνω νόμος ορίζει ότι ο ιδιοκτήτης ζώου θα πρέπει να μεριμνά για τη στείρωση του ζώου του αν δεν έχει εξασφαλίσει οικογένειες για τα κουτάβια. Η εγκατάλειψη είναι απάνθρωπη, ανεύθυνη και παράνομη πράξη που τιμωρείται αυστηρά με φυλάκιση 1-5 χρόνια, με χρηματική ποινή 5.000 – 15.000 ευρώ και διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ. Η μετάθεση ευθυνών πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Με τόσα αδέσποτα στην πόλη να υποφέρουν, με ένα καταφύγιο γεμάτο ζώα που έχουν ανάγκες και σοβαρά προβλήματα, είναι μεγάλη ανευθυνότητα να αφήνουμε τα δικά μας ζώα να γεννούν και να πετάμε τα μωρά στους δρόμους ή έξω από τα σπίτια και τις αυλές των ευαίσθητων συμπολιτών μας. Δυστυχώς όμως οι ανεύθυνοι δεν έχουν τέτοιες ευαισθησίες. Δεν σέβονται τίποτα. Κάποιοι άλλοι πολίτες φωνάζουν «γέμισε» η Άμφισσα αδέσποτα, ή ότι υπάρχουν αγέλες αδέσποτων. Είναι καλύτερα όμως να φωνάζουν στους γείτονες τους που πέταξαν τα μικρά του ζώου τους στο δρόμο και όχι να τα βάζουν με τα ίδια τα ζώα που δεν φταίνε σε τίποτα. Τα αδέσποτα δεν φυτρώνουν. Τα δημιουργούν αυτοί που τα εγκαταλείπουν.
Στειρώστε τα ζώα σας. Μην δημιουργείτε νέες ψυχές. Οι φόλες και οι μαζικές ευθανασίες του εξωτερικού δεν είναι λύση. Είναι εγκλήματα.
Άμφισσα 6 Απρ 2015
Το ΔΣ της ΦΟΦ
Ιστοσελίδα: http://amfissapets.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: