Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης περνά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - - Η είδηση αυτή έρχεται μετά τα έκτροπα με την εισβολή αντιεξουσιαστών στη Βουλή

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης περνά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

- Η απόφαση πάρθηκε μετά από ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα
- Το γεγονός της ενσωμάτωσης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ειδικά αυτή την ημέρα δεν μπορεί να είναι τυχαία
- Μεταξύ άλλων η κυβέρνηση αποφάσισε να φέρει άμεσα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις
φυλακές
Μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση για συγχώνευση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με το υπουργείο Δικαιοσύνης λίγες ώρες μετά την εισβολή αντιεξουσιαστών στη Βουλή και το γενικότερο κύμα καταλήψεων από ομάδες νεαρών.

Αν δεν αποτελεί μία απόφαση υποβάθμισης του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Πανούση τότε πρόκειται για διαβολική σύμπτωση που μετά από τα επεισόδια στη Βουλή προκύπτει μία τέτοια απόφαση.

Φυσικά από το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέουν πως δεν υπάρχει καμιά δυσφορία για τους χειρισμούς του κ. Πανούση σχετικά με τις καταλήψεις και επισημαίνουν πως απλά συζητήθηκε η θεσμική προετοιμασία για την ένταξη του χαρτοφυλακίου της Προστασίας του Πολίτη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με κεντρική στόχευση την προστασία των δικαιωμάτων, των ελευθεριών και της δημόσιας τάξης.  Επίσης, αποφασίστηκε πως θα συγκροτηθεί μόνιμη ειδική επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο της αστυνόμευσης.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές έρχεται άμεσα προς ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές και θα ακολουθήσουν τα νομοσχέδια για την ΕΡΤ, τη διοικητική μεταρρύθμιση και τον αθλητισμό.

Στη σύσκεψη πάντως υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα συμμετείχαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο, Εσωτερικών Ν. Βούτση, Υπ. Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη, Αναπληρωτή Υπ. Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: