Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Αυτοδικίες φοβούνται πλέον στη Δεσφίνα! Παράσταση στον Πανούση αποφάσισε ο Δήμος


Άλλη μια περίπτωση όπου κάτοικοι της περιοχής, με την αρωγή του Δήμου, ζητάνε ενίσχυση κάποιου τομέα από τς τραγικά αποψιλωμένες υπηρεσίες στο νομό.
Ειδικότερα, πρόκειται για το εκρηκτικό ζήτημα του μπαράζ ληστειών που σημειώθηκε το τελευταίο διάστημα στη Δεσφίνα.
Κάτοικοι της φωκικής κωμόπολης παρέστησαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κι εξέθεσαν την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της σχετικής επιτροπής που διαμορφώθηκε στη Δεσφίνα, δάσκαλο κ. Ι. Πάνο, το κλίμα ανάμεσα στους πολίτες είναι ιδιαίτερα τεταμένο με κυρίαρχο αίσθημα αυτό της ανασφάλειας. Μετά την ανυπαρξία έμψυχου δυναμικού στο αστυνομικό τμήμα, η κωμόπολη έχει γίνει κυριολεκτικά έρμαιο ληστών, καθώς κατά το προαναφερόμενο διάστημα σημειώθηκαν 25 κρούσματα ληστειών και διαρρήξεων σε σπίτια κι αυτοκίνητα, όπως ενημέρωσε ο Αντιδήμαρχος Δεσφίνας, Νεκ. Μίχος.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η Γενική Συνέλευση των κατοίκων εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο επιδιώκουν: Αστυνομική περιπολία επί 24ωρης βάσης στη Δεσφίνα κι άμεση επαναλειτουργία του αστυνομικού τμήματος με οργανικό προσωπικό. Σε διαφορετική περίπτωση, ανέφερε ο κ. Πάνος, που ανέγνωσε το ψήφισμα, ελλοχεύει άμεσα ο κίνδυνος οι κάτοικοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, προχωρώντας σε ακραίες περιπτώσεις ακόμα και σε τυχόν αυτοδικίες κι αυτόβουλες ενέργειες.
Οι αντιδήμαρχοι Πολυδρόσου και Γαλαξιδίου, Μολιώτης και Νάκος, αντίστοιχα, ζήτησαν στην απόφαση του Σώματος να ενσωματωθούν κι οι Δ.Ε. που αντιπροσωπεύουν, καθώς κι εκεί υφίστανται ανάλογα προβλήματα. Με την αποστροφή του ψηφίσματος περί "αυτοδικιών κι αυτόβουλνω ενεργειών" διαφώνησε ο Γ. Ιωσηφίδης, ζητώτας να μην ενσωματωθεί αυτή στην απόφαση του Συμβουλίου, θέση στην οποία συνηγόρησε κι ο Δήμαρχος Δελφών.
Ο Θ. Παναγιωτόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Δεσφίνα εκπέμπει SOS και εκτίμησε το θέμα ως πολιτικό. Θεώρησε ότι η λύση ειναι η στελέχωση του αστυνομικού τμήματος, κατά το ανάλογο προηγούμενο με τη λύση που δόθηκε για την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Κλείνοντας ανακοίνωσε ότι αντιπροσωπεία του Δήμου και των κατοίκων θα μεταβεί στην Αθήνα για να επιδώσει ψήφισμα με αυτά τα αιτήματα στον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό, κ. Πανούση.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας πτώχευσε δηλαδή το κράτος . Υγεία , παιδεία , ασφάλεια πάνε περίπατο ... Δυστυχώς οι εταίροι μας , μας αναγκάζουν να αγοράζουμε όπλα και να διοχετεύουμε οικονομικούς πόρους σε πολεμικό υλικό που λόγω του μόνιμου εχθρού μας από την Ανατολή εξαναγκαζόμαστε να αγοράζουμε και να συντηρούμε στο διηνεκές .

Ανώνυμος είπε...

Όταν νιώσες ότι δεν μπορείς να προστατευσεις την οίκογενεια σου ούτε μέσα στο ίδιο σου το σπίτι τότε το μυαλό τρελένετε και αντιδράει αυθορμητα. ........