Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Κυβερνηση: Δεν υπάρχουν μέτρα «φωτιά» στο τραπέζι

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Μετά το υπουργείο Οικονομικών και το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει κατηγορηματικά πρωτοσέλιδο δημοσίευμα Σαββατιάτικης εφημερίδας με τίτλο «5 μέτρα φωτιά στο τραπέζι». Δεν υπάρχουν «5», «6» ή «7» μέτρα σημειώνουν κυβερνητικές πηγές την ώρα που τη δική της Μεγάλη Εβδομάδα των... παθών και των... μαχών θα κληθεί να διανύσει η ελληνική κυβέρνηση, καθώς συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τους θεσμούς για τη συμφωνία οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.
Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο Euroworking Group που θα διεξαχθεί τη Μεγάλη Τετάρτη, ενώ από το Μέγαρο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τονίζεται ξεκάθαρα ότι οι δανειακές υποχρεώσεις της χώρας θα εκπληρωθούν κανονικά, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στην καταβολή μισθών και συντάξεων.
 
Την Μ. Τετάρτη, έχει προγραμματιστεί δημοπρασία εξάμηνων έντοκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού ποσού 875 εκατ. ευρώ. Ένα μέρος του ποσού που θα μπει στα ταμεία του δημοσίου από τη δημοπρασία -σύμφωνα με τους υπολογισμούς θα φτάσει μέχρι στα 1,4 δισ. ευρώ- θα δοθεί για την αποπληρωμή της δόσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ύψους 448 εκατ. ευρώ, η οποία λήγει την επόμενη μέρα.
 
Σχετικά με το Σαββατιάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά» για «μέτρα φωτιά», το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίσει πως το μόνο που υπάρχει είναι διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, υπάρχουν οι «κόκκινες γραμμές», τις οποίες κατά κόρον έχει επαναλάβει ο πρωθυπουργός [ασφαλιστικό, εργασιακά, ιδιωτικοποιήσεις] και υπάρχει μια ενιαία ομάδα διαπραγμάτευσης.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: