Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΝΕΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ Η... ΑΛΛΗ ΘΕΩΡΗΣΗ!


Γράφει ο petrosdiver


Τις τελευταίες ημέρες έχουν αρχίσει και διακινούνται ευρέως σενάρια που επισείουν την μήνη των δανειστών και των πολιτικάντηδων των Βρυξελλών, (βλέπε την γερμανική εφημερίδα Bild), για δήθεν μυστικά σχέδια της Ελληνικής κυβέρνησης περί πρόωρων εκλογών.
Το σενάριο αυτό κατά την Bild, ενισχύεται και από την δήλωση του αντιπρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος είπε ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί είναι εξοργισμένοι με τα Ελληνικά σχέδια περί πρόωρων εκλογών, καθώς θα ισοδυναμούσαν ουσιαστικά με δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Σενάριο που ουσιαστικά επαναφέρει το περίφημο Grexit!!!
Όπως σημειώνει η εφημερίδα το εάν θα κλιθούν εκ νέου οι πολίτες στις κάλπες θα εξαρτηθεί τελικά από την έκβαση της διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Αλέξης Τσίπρας υπολογίζει στο γεγονός ότι τις έως τώρα επιλογές του, τις στηρίζει το μεγαλύτερο ποσοστό της Ελληνικής κοινωνίας και στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, είναι σίγουρο ότι θα εξασφάλιζε την απόλυτη πλειοψηφία και την μεγαλύτερη δυνατή στήριξη κόντρα στις πολιτικές λιτότητας και την οικονομική ασφυξία των Βρυξελλών. Και αυτό είναι απ' ότι φαίνεται το μεγάλο πρόβλημα των "εταίρων" μας.
Το σενάριο της αριστερής παρένθεσης που κάποιοι επεξεργάζονταν δεν υφίσταται πλέον.
Η νέα συγκυβέρνηση φαίνεται ότι άντεξε το σκληρό πρέσσινγκ, τους εκβιασμούς, το bankrun και την οικονομική ασφυξία του Ντράγκι τους 2,5 μήνες που βρίσκεται στην εξουσία, έχοντας αρωγό και συμπαραστάτη σε κάθε της προσπάθεια, τον απλό και υποτιμημένο, από αυτούς που επεξεργάστηκαν το σχέδιο ασφυξίας, Έλληνα πολίτη.

Τώρα όμως που ο χρόνος τελειώνει και πλησιάζει το ορόσημο της 24ης Απριλίου, οι εταίροι θα πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους.
Οι εταίροι έδωσαν άπλετο χρόνο στον Σόιμπλε και στον Ντράγκι να δοκιμάσουν με όλα τα μέσα, συνεπικουρούμενοι και από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, να μας αναγκάσουν ή να αποχωρίσουμε ή να καθ' υποτάξουν και να επιβάλλουν την εφαρμογή και νέων πολιτικών λιτότητας στην Ελληνική κυβέρνηση και στον Ελληνικό λαό κατ' επέκταση.
Δεν μπορούν όμως πλέον να ρισκάρουν ένα "ατύχημα", μια χρεοκοπία της Ελλάδος εντός ευρώ.
Μια χρεοκοπία που θα μετέτρεπε άμεσα το ευρώ σε ένα αναξιόπιστο νόμισμα.

Μια χρεοκοπία που θα έφερνε αντιμέτωπη την ΕΕ με τους Κινέζους, τους Ρώσους και τους Αμερικάνους, που σε καμία περίπτωση δεν θα ρίσκαραν μια νέα και μεγαλύτερη παγκόσμια ύφεση.
Η πολιτική της Γερμανικής μηχανής που ουσιαστικά στηρίχτηκε στην διαγραφή του 60% του χρέους της προς τις χώρες που αιματοκύλισε, στα χρέη που εξακολουθεί να μην πληρώνει σε χώρες όπως η Ελλάδα, στην μίζα ως επίσημη πολιτική εξαγωγών, στην χρησιμοποίηση της ενωμένης Ευρώπης ως προνομιακής αγοράς και του ευρωπαϊκού νότου ως αποικίας χρέους, για ακόμη μια φορά ΑΠΈΤΥΧΕ.
Η Γερμανία αν και προσπαθεί να ενισχύσει την θέση της στην παγκόσμια σκακιέρα, μέχρι στιγμής έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε το 2% της οικονομίας της Ευρωζώνης. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν κάνει για παγκόσμιος παίκτης.
Η καυτή πατάτα είναι τώρα στα χέρια των εταίρων μας, οι εξελίξεις έχουν πάρει τον δρόμο τους και ο χειρισμός τους είναι καθαρά δικό τους πρόβλημα.
Πιστεύω ότι ο έντιμος συμβιβασμός και οι ρεαλιστικές λύσεις θα μπουν στο τραπέζι του διαλόγου ανταμείβοντας και την πολιτική της κυβέρνησης και την υπομονή των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: