Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Η σημερινή Παρασκευή ξεκίνησε διαφορετικά για όλη την Φωκίδα - ΦΩΤΟ



ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

 

 
Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΗ με το νόημα πού χει κάτι από τις φωτιές…

αφιερωμένο … «στην αγωνία αυτού του τόπου για ζωή…»

Παρασκευή 3-4-2015

        Η σημερινή Παρασκευή ξεκίνησε διαφορετικά για όλη την Φωκίδα.  Σαν να αποφάσισε σήμερα ναρχίσει η περιοχή να «φτιάχνει» την άνοιξη που τόσο έχει ανάγκη.

   Στις 10πμ στην Ιτέα  στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Κέντρο Υγείας της πόλης ακούστηκε η πρώτη φωνή αγωνίας αγανάκτησης και αποφασιστικότητας.

 ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΑΜΕΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 24ΩΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Κ.Υ.

Από εκείνη την ώρα και έως στις 11.30πμ πάνω από 250 συμπολίτες μας υπέγραψαν, στο τραπεζάκι που στήθηκε, το ψήφισμα το οποίο απευθυνόταν στον υπουργό υγείας στον Πρωθυπουργό και στον βουλευτή σχετικά με την 24ωρη λειτουργία του κέντρου. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο κ Δήμαρχος, εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, ο περιφερειακός σύμβουλος από την Ιτέα κ Αγγελέτος. Το ψήφισμα ανέγνωσε η κ. Μ. Καλπούζου ενώ παραβρέθηκαν οι κκ αντιδήμαρχοι Ιτέας κ Άμφισσας, καθώς και ο Πρόεδρος της δημοτικής ενότητας. Τις ομιλίες έκλεισε ο μαθητής Παντελής Σμαράγδης από το 15μελές ΓΕΛ Ιτέας. Στιγμιότυπα βλέπουμε στο : http://youtu.be/bEGpVVxLc-8 .

Στην Άμφισσα εκτός των δημάρχων Δελφών κ Δωρίδας μίλησαν όλοι οι επικεφαλής συνδυασμών του δημ συμβουλίου Δ. Δελφών, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, ο εκπρόσωπος Ανταρσύα, o βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωποι ΠΟΕΔΗΝ. Ακολούθως με πορεία κατέληξε η συγκέντρωση στο κόμβο της εθνικής οδού που αποκλείστηκε συμβολικά. Μερικά στιγμιότυπα  http://youtu.be/gjLzLeVOIj4

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ όλο αυτό το διάστημα ήταν από τις  συλλογικότητες που με πνεύμα αγωνιστικής ενότητας με κάθε τρόπο δουλέψαμε για την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης αλλά και για την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης – αναβάθμιση των δομών υγείας στο νομό. Δεν επιδιώξαμε τίποτε άλλο παρά την πιο πλατειά αποφασιστική συμμετοχή των πολιτών.

Ξέρουμε και τις δυσκολίες και τα αναχώματα. Γνωρίζουμε «ιστορία» και έχουμε πλήρη γνώση των διάφορων κομματικών, μικροκομματικών, παρακομματικών, ψηφοσυλλεκτικών μεθόδων, φημολογιών και διαστρέβλωσης. Πέρα και πάνω από αυτά υπάρχουν τα προβλήματα και με αυτά ας ασχοληθούμε…

Φίλοι και φίλες

Η σημερινή Παρασκευή ήταν η αρχή… Η πρόταση του προέδρου των εργαζομένων ΓΝΑ για κάθοδο στο 15ήμερο στο υπουργείο στην Αθήνα μας βρίσκει σύμφωνους….

Την άνοιξη αν δεν τη βρεις τη φτιάχνεις……
 
 
Φώτο από Χρ. Βούλγαρης και Παν. Μπαλτάς
 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥΣ ΚΑΒΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΕΓΙΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΥΤΩΝ. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΛΟΙ: ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΖΗΜΙΟΓΟΝΟ.

Ανώνυμος είπε...

Εαν ο παραπανω κυριος/κυρια ειναι απο την περιοχη και λεει οτι το νοσοκομειο πρεπει να κλεισει ειναι αξιος της μοιρας του να μην πω οτι ειναι ψ...........

Ανώνυμος είπε...

καλα οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλιας , συγνωμη της συλλογικότητας των πέντε ατόμων, σε άλλη συγκέντρωση από εμας τους υπόλοιπους συμμετείχαν???? όλοι οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Δελφών που μίλησαν δεν τους είδαν??? στην συγκέντρωση της Άμφισσας¨???