Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Περικοπές στις συντάξεις και αύξηση ΦΠΑ ζητά το ΔΝΤ


Περικοπές σε συντάξεις και αύξηση του ΦΠΑ, ζητά απο την Ελλάδα το ΔΝΤ, σύμφωνα με πληροφορίες που  επικαλείται το γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, (DPA).


Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το DPA, κατά τη συνάντηση του Έλληνα ΥΠΟΙΚ, με την επικεφαλής του ΔΝΤ, παρά το γενικώς καλό κλίμα, η κ. Λαγκάρντ, επεεινε στη σκληρή γραμμή που θέλει περικοπές σε συντάξεις και αύξηση του ΦΠΑ, για να συμφωνήσει να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

 Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο οι η Ευρώπη εμφανίζεται είναι πιο ευέλικτη από το ΔΝΤ και αναφέρει πως «οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα σε Βρυξέλλες και Αθήνα».

 Επικαλούμενο δε κύκλους του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι, η κυβέρνηση των Αθηνών προσπαθεί να πείσει το ΔΝΤ να χαλαρώσει τις προϋποθέσεις για περαιτέρω οικονομική ενίσχυση προς την Ελλάδα και να μην επιμείνει μέχρι τον Ιούλιο σε μια σειρά από περικοπές ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της πολυπόθητης βοήθειας προς την Ελλάδα.

 Αναφερόμενα στη συνάντηση, τα γερμανικά ΜΜΕ εστιάζουν στις διαβεβαιώσεις του Έλληνα υπουργού για το ότι η χώρα θα καταβάλει κανονικά της υποχρεώσεις της και θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις στην πράξη.

 Η κ. Λαγκάρντ χαιρέτισε τη «διαβεβαίωση από τον υπουργό» ότι η Ελλάδα θα πληρώσει τη δόση της προς το Ταμείο στις 9 Απριλίου και άκουσε με ικανοποίηση τον κ. Βαρουφάκη να της ανακοινώνει ότι η Ελλάδα τιμά τις δανειακές υποχρεώσεις της.

 Οι δύο αξιωματούχοι κατά τη συνάντηση επικεντρώθηκαν στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και στη διαδικασία με την οποία θα βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο των συνομιλιών του Brussels Group, με παράλληλη ενίσχυση της διαδικασίας συγκομιδής τεχνικών δεδομένων από τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα.

 Όσον αφορά τη διαδικασία, ο ΥΠΟΙΚ, τόνισε ότι «η διαδικασία που έχει ξεκινήσει στο Brussels Group στις Βρυξέλλες και τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα θα είναι πιο αποτελεσματική, θα αποκτήσει θεματικές ενότητες με στόχο την ολοκλήρωση συμφωνιών πολύ πιο γρήγορα και συμφωνίες που θα έχουν καλύτερη ποιότητα».


Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: