Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Αμετακίνητο το Βερολίνο για τις αποζημιώσεις . Aναγνωρίζουν μόνο ηθική ευθύνη



Aμετακίνητη στη θέση της εμφανίζεται η Γερμανία για το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων επαναλαμβάνοντας ότι αναγνωρίζει την ηθική ευθύνη αλλά θεωρεί ότι το ζήτημα έχει οριστικά διευθετηθεί με τη Συμφωνία 2+4.

Η γερμανική κυβέρνηση δηλώνει επίσης ότι αυτό το θέμα δεν πρέπει να συνδέεται με το ζήτημα της ελληνικής κρίσης χρέους. Η εκπρόσωπος της Κριστιάνε Βιρτς αρνήθηκε εν τω μεταξύ να σχολιάσει τη σημερινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα ενώ όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του αντικαγκελαρίου Γκάμπριελ που χαρακτήρισε “ηλιθιότητες” τα περί αποζημιώσεων λέγοντας “οι Έλληνες θα πάρουν μηδέν”, αρκέστηκε να πεί ότι «το κάθε μέλος της κυβέρνησης έχει τη δική του ρητορική».

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως έθεσε και πάλι εμμέσως το θέμα του “φόρου αίματος” που πλήρωσε η Ελλάδα στο ναζισμό, σήμερα κατά τη συνάντηση του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Με αφορμή την κατάθεση στεφάνου από μέρους του στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Κόκκινη Πλατεία, αναφέρθηκε στον βαρύ φόρο αίματος που πλήρωσε η Ελλάδα.


Πηγή: www.lifo.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλα θα κανει ο Τσιπρας αντι για φανφαρες και λογια του αερα , να μαζεψει ολα τα στοιχεια που εχουμε και να τα καταθεσει επισημα στο Διεθνες Δικαστηριο της Χαγης και τοτε θα δουμε τι θα λεει η Γερμανια για τις αποζημιωσεις !!! Οταν παει ομως στην Μεργκελ και της λεει οτι ειναι ηθικο το θεμα και οι αποζημιωσεις αυτη τι θελαμε να μας απαντησει ???