Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Πυρά Δένδια κατά Σαμαρά: Αν συνεχίσουμε την θεωρία του «καλά τα πήγαμε» το 15% θα φαίνεται παράδεισος

Πυρά Δένδια κατά Σαμαρά: Αν συνεχίσουμε την θεωρία του «καλά τα πήγαμε» το 15% θα φαίνεται παράδεισος - Media

Θέμα ηγεσίας στη ΝΔ έθεσε εμμέσως πλην σαφώς μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9.84, ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας.


Να ξεκινήσουμε μια άμεση συζήτηση για το τι έγινε στραβά στις εκλογές - και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε - να ξεκινήσουμε άμεσα μια συζήτηση για το ποια πρέπει να είναι η φυσιογνωμία μας, ποιο πρέπει να είναι το περιεχόμενο της νέας πρότασής μας στην ελληνική κοινωνία, και από εκεί και πέρα, στη βάση αυτού να συζητήσουμε και ποιος θα εκπροσωπήσει αυτή τη νέα πρότασή μας προς την ελληνική κοινωνία" ανέφερε ο βουλευτής και συνέχισε:
"Δεν είναι καλά για εμάς τα πράγματα και δεν θα γίνουν εύκολα καλύτερα, αν συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε και να ακολουθούμε τη λογική της στρουθοκαμήλου, να βάζουμε το κεφάλι μας μέσα στην άμμο και να παριστάνουμε ότι τίποτα δεν τρέχει. Με τη θεωρία του "ωραία πήγαμε στις εκλογές, κρατήσαμε", το 15% μπορεί να μας φαίνεται και παράδεισος σε λίγους μήνες. Τα πράγματα για εμάς είναι εξαιρετικά άσχημα... Η επιλογή μας είναι μία και μόνη: Να το δούμε κατάματα και να κάνουμε αυτό που πρέπει. Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου το αυτονόητο. Εμείς δεν κάνουμε το αυτονόητο, κάνουμε το ετερονόητο. Δεν κάνουμε τίποτα».
 
Σε ερώτηση αν πρόκειται να αλλάξει αυτή η στάση αδράνειας, ο κ. Δένδιας απάντησε: "Είμαι βέβαιος ότι θα αλλάξει, αλλιώς θα εξαφανιστούμε".
Ο βουλευτής δεν απέκλεισε πρωτοβουλία από κοινού με τη κ Μπακογιάννη και άλλους βουλευτές, προκειμένου να εκκινήσει ο Αντώνης Σαμαράς τις σχετικές διαδικασίες, αν και κάτι τέτοιο, όπως είπε, δεν βρίσκεται ούτε σε επίπεδο ζύμωσης:
«Δεν υπάρχει κάτι που να γνωρίζω αυτή τη στιγμή, αλλά στο μέλλον δεν σας αποκλείω οτιδήποτε. Είναι τόσο άσχημη η κατάσταση, που προφανώς κάτι πρέπει να γίνει. Όμως, εάν με ρωτάτε ευθέως αν αυτή τη στιγμή υπάρχει κάτι έτοιμο, σας απαντώ όχι» ανέφερε ο βουλευτής.
 
Τέλος, ο κ. Δένδιας εκτίμησε πως "πρέπει να τελειώνουμε με τη συμφωνία. Τουλάχιστον, η χώρα πρέπει να είναι βέβαιο ότι είναι σε ασφαλή νερά».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: