Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Προβληματισμός στη ΝΔ για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων


Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος

Νέες δημοσκοπήσεις, νέα γκρίνια στη ΝΔ για τα ποσοστά που καταγράφει το κόμμα και κυρίως για τις αντιδράσεις των ψηφοφόρων της για την αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί.

Οι πολίτες χαρακτηρίζουν την τακτική του κόμματος αντιφατική και επιμένουν να χρεώνουν αυτήν την πτωτική τάση στον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά και τους στενούς του συνεργάτες. 
Με αφορμή τα νούμερα των δημοσκοπήσεων δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που θεωρούν ότι χρειάζεται αλλαγή πλεύσης και περισσότερη σταθερότητα στην κοινοβουλευτική της στάση. 

Πιο συγκεκριμένα βουλευτές του κόμματος ζητούν με δηλώσεις τους από την ηγεσία του κόμματος να συνεδριάσουν τις επόμενες ημέρες τα όργανα του κόμματος και να αποφασιστεί μια ενιαία γραμμή για όλα τα θέματα που αφορούν στην συμφωνία .Τα στελέχη της ΝΔ ζητούν πλήρη ενημέρωση από των οργάνων: 
1. Φορεπιδρομή και διατήρηση μνημονιακών φόρων. Οι βουλευτές της ΝΔ επιθυμούν να γνωρίζουν αν η αξιωματική αντιπολίτευση θα στηρίξει ή όχι αυτούς τους φόρους στο σύνολό τους ή αν θα πρέπει να γίνει διαχωρισμός .
2. Παιδεία. Το νομοσχέδιο είναι προ των πυλών για την ψήφισή του και στη ΝΔ θέλουν να ακούσουν με τον πιο επίσημο τρόπο ότι θα το καταψηφίσουν .
3. ΦΠΑ. επίσης ασάφεια παρατηρείται στις τάξεις της ΝΔ με αρκετά στελέχη να υποστηρίζουν την αύξηση του ΦΠΑ σε μερικά είδη ενώ άλλοι θεωρούν ότι δεν θα έπρεπε να υπάρξει καμία αύξηση στον ΦΠΑ ούτε καν αυτή που προβλέπονταν στο e-mail Χαρδούβελλή .
4. Ομαδικές απολύσεις και όρια συνταξιοδότησης δεν έχουν αποσαφηνιστεί μεν στην συμφωνία αλλά από ότι φαίνεται και στη ΝΔ . Δεν είναι λίγα τα στελέχη που γνωρίζουν ότι η ΝΔ είναι εν μέρει υπέρ της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων όχι όμως και υπέρ των αυξήσεων στα όρια ηλικίας
5. Κύριες και επικουρικές συντάξεις. Στη ΝΔ έχουν μπερδευτεί ανάμεσα στο e-mail Χαρδούβελη και την συμφωνία που ετοιμάζεται να υπογράψει η κυβέρνηση. Και αυτό γιατί στο e-mail Χαρδούβελη προβλέπονταν μείωση των επικουρικών συντάξεων όχι όμως και των κύριων ενώ στην συμφωνία που ετοιμάζει η κυβέρνηση φαίνεται να προκρίνονται ως λύσεις και τα δύο

Για όλα αυτά τα θέματα οι βουλευτές του κόμματος ζητούν ενημέρωση. Τα παράπονα έχουν φτάσει στον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά και γι αυτό τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσουν τα κομματικά όργανα. Σίγουρη πρέπει να θεωρείται εντός της εβδομάδας και μια σύσκεψη για ενημέρωση των βουλευτών από τους βουλευτές του οικονομικού επιτελείου της ΝΔ .

oparlapipas.com/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΑΝΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟΜΠΕΝΥ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ, ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ????