Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Οι πρώτες αντιδράσεις για την μείωση της αστυνομικής δύναμης στην Φωκίδα . Δελτίο τύπου του πολιτευτή της Ν.Δ κ.Χαλιορή.







Δελτίο Τύπου


Καστράκι Δωρίδος, 29 Απριλίου 2015


Άλλη μια απόφαση-ένδειξη για το τι περιμένει τη Φωκίδα αποτέλεσε η απόφαση για τη μείωση κατά 50% των κενών οργανικών  θέσεων των αστυνομικών από τη νέα κυβέρνηση, που προεκλογικά πρέσβευε σε όλους τους τόνους μια "νέα εποχή" για το νομό μας. 

Είναι πραγματικά ακατανόητη η συγκεκριμένη μεθόδευση, από τη στιγμή ειδικά που ο νομός τον τελευταίο καιρό εμφανίζει υψηλούς δείκτες εγκληματικότητας (τελευταία κραυγαλέα περίπτωση αυτή της Δεσφίνας), ήταν ήδη ανεπαρκώς στελεχωμένος από τις κατάλληλες αστυνομικές δυνάμεις, ενώ το δυσπρόσιτο σε μεγάλο βαθμό του γεωγραφικού και μορφολογικού του χαρακτήρα επιβάλλει την καλύτερη δυνατή αστυνόμευση.

Την ίδια ώρα το προσωπικό των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας στο Νομό, γεγονός το οποίο καταγράφεται άλλωστε από τις καθημερινές επιτυχίες που σημειώνονται. Αποδεδειγμένα, λόγω της αυξημένης το τελευταίο διάστημα εγκληματικότητας αλλά και των σωφρονιστικών καταστημάτων που βρίσκονται στην περιοχή, η Φωκίδα βρίσκεται κυριολεκτικά στο μάτι του κυκλώνα!

Είναι γνωστή η "ιδιάζουσα" σχέση του μεγαλύτερου εταίρου της συγκυβέρνησης με τμήμα της οργανωμένης παραβατικότητας. Το ζούμε διαρκώς. Από το να αφήνεται το Πανεπιστήμιο Αθηνών βορά σε κάθε λογής "φυντάνια" του κοινού ποινικού δικαίου μέχρι το να καταδεικνύεται παράλογη σπουδή στην απελευθέρωση δολοφόνων τύπου Σάββα Ξηρού. Η "αναδιάρθρωση" των αστυνομικών τμημάτων και η αποψίλωση περιοχών, όπως η Φωκίδα, από τη δέουσα αστυνόμευση δε βοηθάει στο να διασκεδαστούν αυτές οι εντυπώσεις.

Όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις το τελευταίο διάστημα, όπου οι κυβερνώντες μετέβαλαν τις αρχικά τουλάχιστον παράλογες αρχικές διατάξεις τους, έτσι και τώρα αναμένουμε ότι οι ιθύνοντες του Υπουργείου θα επανακάμψουν στη λογική και θα πάρουν τις ρεαλιστικές εκείνες αποφάσεις που είναι τελείως απαραίτητες για την εμπέδωση της ασφάλειας και της δημόσιας τάξης στη Φωκίδα.

Κωνσταντίνος Εμ. Χαλιορής
Οικονομολόγος
Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας Ν.Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: