Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΙΤΕΑ... ΔΕΛΦΟΙ - ΒΩΞΙΤΕΣ: ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΣΤΗΝ ΚΑΜΙΩΤΙΣΣΑ ΑΠΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΒΩΞΙΤΗ




Ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Εθνική Οδό στον κόλπο Καμιώτισσα  δίπλα στην Ιτέα, στο   σημείο που άνοιξαν   παράνομα τις  μπάρες ασφαλείας  η  εταιρία εξόρυξης βωξίτη ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ (πρώην S&B) σε συνεργασία με την Δελφοί Δίστομο του Ομίλου Μυτιληναίου τον Νοέμβριο του 2014.  Φορτηγό μεταφοράς βωξίτη  παρέσυρε  τις μπάρες ασφαλείας  προκαλώντας   ζημιές σε αυτές και στο όχημα  με διάρρηξη του δοχείου  καυσίμου του οχήματος με αποτέλεσμα να χυθεί πετρέλαιο στο οδόστρωμα  της Εθνικής Οδού ακριβώς  στην κορυφή της στροφής,  προκαλώντας   τους ανάλογους κινδύνους ολισθηρότητας για τα διερχόμενα  οχήματα.   Οι εργαζόμενοι στο σημείο αυτό αντέδρασαν άμεσα  και το πολύ πρωινό της ώρας συνέβαλε στο να μην  υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων και  περαιτέρω εμπλοκές και ατυχήματα που θα έθεταν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.  Ευτυχώς ανθρώπινα θύματα  δεν είχαμε   αυτή την φορά. Για πόσο όμως θα βοηθάει η τύχη; Και όπως και να έχει, ο μη γένοιτο,  αλλά εάν προκύψει,  δεν θα είναι ατύχημα. Θα είναι φόνος. 

Το Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2014, εντελώς αυθαίρετα παράνομα  και προκλητικά, σε συνεργασία  οι προαναφερόμενες  εταιρίες εξόρυξης βωξίτη  αφαίρεσαν  τις μπάρες ασφαλείας  της Εθνικής Οδού στο σημείο αυτό για να εξυπηρετήσουν   την  εκφόρτωση βωξίτη  σε παραλιακό σημείο των παράνομων εγκαταστάσεων     της  μίας εξ’ αυτών (πρώην S&B) στην περιοχή. Ακολούθησαν καταγγελίες στην Τροχαία και στον Εισαγγελέα Άμφισσας . Με έγγραφα της Τροχαίας και του αρμοδίου τμήματος του Υπ. Συγκοινωνιών της Φωκίδας  ενημερώθηκαν οι  Αρμόδιες Αρχές της Περιφέρειας ότι  η πράξη αυτή δημιουργεί κινδύνους  για ανθρώπινες ζωές και είναι παντελώς παράνομη μιας και δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο στην σχετική Μελέτη της Εθνικής Οδού. 
Οι  δράστες αναγκάστηκαν στην επανατοποθέτηση των  στηθαίων και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε. Το  θέμα μπήκε  στο,  τόσο βολικό για την διαπλοκή και διαφθορά που έχει καταστρέψει όλη την Ελλάδα,  κυκεώνα  της  πολύπαθης και ταλαίπωρης  Ελληνικής Δικαιοσύνης παραπέμποντας τα πάντα στην συνήθη  πολυετή διαδικασία εκδίκασης (που τείνει στα όρια της αρνησιδικίας...) που με έναν τυπικό δικηγόρο μπορεί εύκολα να γίνει  ακόμη πιο πολυετής.  Για  έναν απλό θνητό  μια τέτοια πράξη θα σήμαινε αυτόφωρο  και εξοντωτικά πρόστιμα ή και φυλάκιση. 
Σε αυτή την περίπτωση, για αυτούς που έχουν καταγγελθεί    για πληθώρα  παρανομιών στον τρόπο με τον οποίο ασκούν την εξόρυξη βωξίτη στο Νομό Φωκίδας επί δεκαετίες, για τεράστιες ζημιές στην τοπική και Εθνική Οικονομία, για τεράστιες ζημιές στην υγεία χιλιάδων κατοίκων της περιοχής και περιβαλλοντικές καταστροφές, για μία ακόμη φορά   δεν υπήρξε καμία άμεση επίπτωση ξεφτιλίζοντας   για μία ακόμη φορά  κάθε έννοια ευνομίας και  ισονομίας.   

Αντίθετα, οι δράστες  επανήλθαν πριν λίγες εβδομάδες  με την απόφαση ενός αναρμόδιου  Υπαλλήλου της Περιφέρειας Στερεάς  και άνοιξαν  και πάλι τις μπάρες  αυτή την φορά και με «άδεια» . Έτσι απλά    με ευθύνη του Περιφερειάρχη Κου Μπακογιάννη όπως ακούστηκε να αποδέχεται και ο ίδιος σε Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών, κάποιος χαρτογιακάς Υπάλληλος της Περιφέρειας έγραψε μια άδεια , την σφράγισε , την υπέγραψε και αυτό ήταν όλο. Για να τονώσει  λένε (ότι υποστήριξε ο ίδιος) την επιχειρηματικότητα!!!!!!!!!
Εάν δηλαδή κάποιος μπορέσει και «λαδώσει»  κάποιον  στην Περιφέρεια, ή  βρει τρόπο να τον εκβιάσει, ή μπορέσει να τον εξαπατήσει με οποιονδήποτε τρόπο, ή μπορέσει να  παραπλανήσει οποιονδήποτε   αδιάβαστο ή και  αγαθό  για το τι ακριβώς γίνεται στο λιμάνι των Δελφών   τα τελευταία χρόνια  και τι αγώνα δίνουν οι κάτοικοι των Δελφών εναντίων της σήψης   και της διαφθοράς,  όλα γίνονται. Αυτό  που   σε έγγραφο της ΔΕΣΕ του 2010 χαρακτηρίζεται «κοινόχρηστη δημόσια έκταση» βαφτίζεται «δρόμος» και  οι μελέτες για Εθνική Οδό, οι Νόμοι , οι περιορισμοί για τους απλούς πολίτες   πάνε στα σκουπίδια.  Αν λέγεσαι λοιπόν  S&B  , ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ , ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥΔΕΛΦΟΙ - ΔΙΣΤΟΜΟ, κάνεις ότι θέλεις. 
Χτίζεις παράνομα μπετά τον Οκτώβριο του 2014 μέσα στον αιγιαλό και παραλία , μέσα και στο Δελφικό Τοπίο χωρίς καμία άδεια   και φτιάχνεις  πλάστιγγα για φορτηγά.  Τι και αν κάποιοι  το κατήγγειλαν  επώνυμα σε όλους τους αρμόδιους;      
Μετατρέπεις  την Καμιώτισσα σε εργοτάξιο βωξίτη παρότι  από  επι δεκαετίες και με αναφορά και στον τελευταίο Νόμο του 2012 για το Δελφικό Τοπίο απαγορεύεται ακόμα και το ξεφόρτωμα βωξίτη στην περιοχή αυτή. Το ΣτΕ αναβάλει  και αναβάλει τις προσφυγές για το « όργιο»  των παρανομιών που αγνοήθηκαν για να δοθεί άδεια για αυτές τις εγκαταστάσεις, , το ποινικό σύστημα έχει αχρηστευτεί  έντεχνα  και οι Τοπικοί αρμόδιοι, άσχετοι από Νομικά, λένε ότι αφού κάποιοι έδωσαν τις άδειες όλα είναι Νόμιμα.  Ερωτήσεις στην προηγούμενη Βουλή για την συγκάλυψη  των παρανομιών και το «θάψιμο» των Δελφών οικονομικά και κοινωνικά κάτω από την σκόνη του βωξίτη χωρίς καμία απάντηση.    
Ανοίγεις   τις  μπάρες της Εθνικής Οδού όπου σε βολεύει και αν σε ενοχλήσει ο Εισαγγελέας και η Τροχαία, παίρνεις και υπογραφή από ένα "χαρτογιακάκαι είσαι κύριος...  Ερώτηση επι τούτου στην  Βουλή και καμία απάντηση και με την νέα Κυβέρνηση. Σε αναμονή αλλά για πόσο ;
Για ένα τέτοιο πολυκαταγγελμένο  «όργιο»  παρανομίας και συγκάλυψης   με τόσο σοβαρές επιπτώσεις σε οικονομία και υγεία, πόσο χρόνο κοστίζει να εκδοθεί μια απόφαση να  διερευνηθεί κατά προτεραιότητα   το θέμα; Πόσα άλλα τέτοιου μεγέθους σκάνδαλα έχει η Φωκίδα ή και όλη η Ελλάδα;  Γίνεται και ένα ατύχημα και πάλι όλα καλά. Μέχρι πότε; Μέχρι να χαθεί μία ανθρώπινη ζωή;  Και τότε, εάν ο νεκρός είναι ντόπιος,  αυτοί που φέρουν την ευθύνη,  θα φορέσουν το  προσωπείο του τεθλιμμένου  και θα παραστούν στην κηδεία να «κλάψουν γοερά» στον τάφο του νεκρού;

 
 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΚΑΡΤΕΡΙΑ" : "ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ"

ΒΛΕΠΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:






10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και το θανατηφόρο έρχεται!!! Δεν ενδιαφερει κανεναν! Αν θα σκοτωθεί καποιος η Οχι. Αν θα υπαρχουν υλικές ζημιές η Οχι! Κάθε πρωι φεύγοντας για δουλεια βρίσκω 3-4 φορτηγά σε φάλαγγα έτοιμα να στρίψουν. Εμεις οι ντόπιοι το ξέρουμε και δεν προσπερνάμε. Ποσα αυτοκίνητα ομως περνάνε καθημερινά που δεν ξερουν τον δρομο; Η αστυνομία καλο θα ηταν να κανει την δουλεια της ΣΩΣΤΑ και να μην ειναι ανύπαρκτη!!!!!

Ανώνυμος είπε...

περιμένετε να γινει το θανατηφόρο (ειναι θεμα ημερών) και μετα να δειτε τι θα γινει , αλλα στην Ελλαδα δεν ζουμε

Ανώνυμος είπε...

Αφου εχουν πουληθεί ολοι μαζι στην Πλουτοκρατία. Τι περιμένετε; Αστυνομική αρχη; Πουθενα! Δημοτική αρχη; Πουθενα! Περιφέρεια; Πουθενα!

Ανώνυμος είπε...

Ας ενδιαφερθει επιτελους καποιος κ για τους πολιτες αυτου του τοπου για τους απλους οδηγους αυτοκινητου κ μοτοσυκλετας που περνανε καθημερινα απο αυτο το δρομο συνεχομενης ροης ενα εχω να πω μονο κ για το κ. Μπακογιανη αλλα κ για τα μεταλεια.
Α Ι Σ Χ Ο Σ

ΚΡΣ είπε...

Ευτυχήσαμε νάχουμε τους χειρότερους δημοτικούς άρχοντες τις τελευταίες τετραετίες.Ολίγηστοι και σαν άτομα.Οπότε τα αποτελέσματα δεν πρέπει να μας ξαφνιάζουν. Αλλά σε λίγο στις εκλογές θα βγεί μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ και έτσ..πρώτη φορά αριστερά, κάθε ...αρμόδιος θα κάτσει στο...κελί του.

Ανώνυμος είπε...

Πουλατε τις ζωες των συνανθρώπων μας "κύριε" Μπακογιάννη. Ντροπή! Μαλλον το χρήμα και η εξουσια κάλυβουν το "κενο" και εύχομαι να στο μεταφέρουν

Ανώνυμος είπε...

Προχθές που πέρναγα απο κει το είπα στην γυναίκα μου που καθόταν δίπλα, ότι είναι θέμα χρόνου να γίνει θανατηφόρο καθώς έβλεπα τον μπροστινό μου να κάνει προσπέραση σε φορτηγό εκεί που είναι το προσκυνητάρι που χάθηκε πριν λίγα χρόνια ο συμπατριώτης μας Γιώργος. Κρίμα, γιατί και ζωή να χαθεί, ο μόνος που θα κλάψει θα είναι η μάνα του χαμένου.....

Ανώνυμος είπε...

Ευχομαι , οπως κι ολοι πιστευω , να μην γινει θανατηφορο στο σημειο αν γινειομως θα πρεπεινα παει στον Εισδαγγελεα ο Περιφερειαρχης και οι υπηρεσιες του διοτι απο το Καρπενησι δεν μπορουν να δουν τηυν επικυνδηνοτητα του σημειου . Οι εδω που τους ενημερωνουν ξερουμε για ποιουε εργαζονται και σε ποιους κλεινουν τα ματια . Οπως παραδειγμα η αρμοδια υπηρεσια ειδε την επικυνδηνοτητα της Λ. Ηρωων με τον περιφερειακο και τοποθετησε μπαρα {κατοπιν εντολης να μην κοροιδευομαστε} στην Καμιωτισσα δεν ειδαν τιποτε ? Με ποσο σκουρα γυαλια πηγαν και δεν εβλεπαν ? Ολα στην εταιρεια και οι ζωες των ανθρωπων στον βωμο της θυσιας υπερ αυτης !!! Αρκει να μην μπει σε εξοδα η εταιρεια, ετσι απλα ? Δεν νομιζω !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Οτι θα ελεγες και χαρτογιακά τον εαυτό σου δεν το περιμενα η αλήθεια ειναι

Ανώνυμος είπε...

θα τους ζυγίσετε ποτέ ή θα το κάνετε γαργάρα ακόμη!!